PUBLICITAT

El CRE lamenta l'absència d'immigrants a l'UCE

  • Blanch afirma que el col.lectiu és tractat com "ratolins de laboratori"
  • Recorda que, tot i no tenir dret a vot, se n'hauria pogut fomentar la veu
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

El president del Consell de Residents Espanyols (CRE), Pere Blanch, va enviar ahir als mitjans una carta oberta d'opinió en la qual va criticar durament la manera d'abordar el tema de la ciutadania a la jornada andorrana de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, aquest dissabte.

Blanch va lamentar concretament l'absència de cap immigrant al programa de ponències, tot i que, tal com va recordar, es va parlar "llargament" d'aquest col.lectiu, "relacionant integració amb drets ciutadans, plantejant rebaixes en el temps necessari per accedir a la nacionalitat i demanant reformes electorals que permetin als immigrants poder votar a les comunals sota determinades condicions", entre d'altres. Segons el representant dels espanyols a Andorra, s'ha tractat el col.lectiu "com si fóssim ratolins de laboratori, encara que el laboratori sigui sociològic", que també assenyala que tot i que "se'ns tracta com a objectes de debat", els espanyols també "són subjectes, éssers de carns i ossos, amb parla i intel.ligència".

ENUIG TOTAL
Blanch va afirmar que, tot i que els espanyols no tenen dret a vot, "sí que tenim dret a veu i aquesta veu és la que reclamem en tot allò que ens afecta a nosaltres". Així, des del CRE es va criticar durament el fet que s'abordin els drets dels immigrants sense ni tan sols convocar un representant d'aquest sector majoritari al país. "Fins fa vora quaranta anys, passava el mateix amb les dones d'Andorra", va afirmar Blanch, "i fins aleshores havien de suportar que els seus familiars barons, pares o marits, parlessin per elles", situació que, segons ell, es produeix ara amb els immigrants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT