PUBLICITAT

Els comuns rebran 62 milions de transferències l'any que ve

  • El Govern entrarà a tràmit parlamentari el pressupost abans del 4 d'octubre
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

La partida destinada a les transferències als comuns per a l'any que ve ascendirà a 62 milions d'euros, tal i com es desprèn de les línies mestres del pressupost per al 2014 que va anunciar ahir el portaveu de l'Executiu, Jordi Cinca.

El Govern ja treballa amb el pressupost del 2014, «un pressupost de continuïtat» amb una xifra que «cal estabilitzar al voltant dels 400 milions d'euros» i que té intenció d'entrar a tràmit parlamentari la primera setmana d'octubre, segons va informar Cinca. Dels 400 milions, a l'entorn de 300 estaran destinats a la despesa corrent i els altres 100 milions a inversions i transferències de capital.

En aquest sentit, Cinca va explicar ahir que «a mesura que creixen els ingressos, creix la partida de transferències als comuns», i va afegir que entre el pressupost del 2012 i el del 2014 aquesta partida «ha incrementat en l'ordre de 20 milions d'euros», uns nou milions i mig el primer any i aproximadament deu milions el segon any. Per tant, si aquest any el pressupost en transferències era de 52 milions d'euros, l'any que ve es destinaran als comuns 62 milions d'euros. Cinca ja va avançar en una entrevista a EL PERIÒDIC que el model de transferències «que en el seu moment estava pensat per una situació concreta, fa més de 20 anys, ara s'ha de tornar a definir», i va afegir que «a més a més, el model no ha aconseguit ni que els comuns estiguin sanejats ni que l'Estat tingui els ingressos que necessita, per tant, vol dir que s'ha de repensar».

Pel que fa a les altres partides, el portaveu del Govern també va informar que es mantindran les d'ajudes socials i educació, però que les altres «s'hauran d'ajustar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT