PUBLICITAT

Els padrins demanen una paga extraordinària

C. G.
ENCAMP

Aprofitant la celebració de la Festa Magna, i abans del dinar de germanor amb la participació d'uns 550 padrins a Encamp, el col·lectiu de la gent gran va llançar un seguit de demandes al Ministeri de Salut i Benestar. Entre elles, disposar d'una paga extraordinària en les pensions i fer extensives les ajudes per als enterraments als majors de 65 anys.

El representant de la gent gran al consell d'administració de la CASS, Lluís Samper, va parlar d'una paga extraordinària per als jubilats, «encara que fos lineal i reduïda». La ministra va assegurar, però, que es tracta d'una proposta que encara no han rebut al ministeri i en aquest sentit va recordar que s'estan fent esforços en la protecció social i les pensions de solidaritat.

Pel que fa al tema dels enterraments, Samper va plantejar que la nova llei de la CASS s'adapti al codi europeu de Seguretat Social i que les ajudes per als enterraments de les persones que moren abans dels 65 anys es puguin reduir en el seu import per fer-les extensibles a les majors d'aquesta edat. Rodríguez va respondre que és un tema que es pot discutir en el marc del debat de la reforma de la Llei de la CASS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT