PUBLICITAT

Dusautoir es queda a quatre segons del podi en la Vertical

  • Perd en l'esprint final amb l'espanyola Galicia i Bellés s'ha de conformar amb el cinquè lloc sub-23
EL PERIÒDIC
ARINSAL

Només quatre segons han separat a Sophie Dusautoir del podi en la cursa Vertical dels Campionats d'Europa Font Blanca 2014. La gran esperança andorrana en la lluita pels metalls ho va donar tot i va viure un particular colze a colze amb l'espanyola Claudia Galicia, amb la qual va acabar cedint en l'esprint. Tampoc Inka Bellés, cinquena, va culminar amb èxit la lluita per un dels tres primers llocs sub-23 i en nois Ludovic Albós va ser el millor andorrà com s'esperava i tot i ser 25è va fer un gran temps.

«ÉS LA PLAÇA QUE NO AGRADA A NINGÚ» / Dusautoir va estar entre les millors en la categoria sènior femenina, la qual una vegada més va dominar amb una autoritat absoluta Laetitia Roux. A la francesa no hi ha qui li segueixi el ritme i va creuar la meta amb poc menys d'un minut i mig de marge respecte de la segona. Aquesta va ser la suïssa Claude Mathis. qui va obtenir una còmoda segona posició, distanciada de Galicia i Dusautoir. La sal i el pebre la van posar l'andorrana i l'espanyola, que aquest any estan protagonitzant duels carrera sí carrera també. Enganxades una a l'altra van arribar a la meta, però la representant de la FAM, que en les darreres setmanes ha acumulat massa viatge, es va quedar enrere en el moment que tocava explosivitat. «Fa molta ràbia, és la plaça que no li agrada a ningú», va admetre ahir Dusautoir. «La veritat és que, mirant enrere, mai hauria pensat que viuria una segona joventut tan bona i sincerament, ho he donat tot. Per això no puc penedir-me de res. He lluitat i no ha pogut ser. És per estar contenta», va afirmar en to agredolç.

BELLÉS, ¿PRESSIÓ PER CÓRRER A CASA? / Bellés tampoc no va tenir un gran dia. El seleccionador, Jacques Soulié, confiava que el podi en la categoria sub-23 que estrena aquest any era possible, tot i que encara no n'havia aconseguit cap en el circuit de Copa del Món. «Córrer a casa, però, pot ser incòmode i una pressió afegida», matisava Soulié sobre la seva alumna. I aquesta es va haver de conformar amb un cinquè lloc i a més d'un minut del tercer calaix de podi. «Ha lluitat fins el final, però ha quedat massa lluny de les posicions capdavanteres», va admetre el seleccionador. A nivell absolut va ser la 17a.

LUDOVIC ALBÓS BAIXA DEL 10% / En la categoria sènior masculí els objectius eren més modestos: un top-20 i dos top-30. El cert és que no es va complir amb els resultats que demanava el seleccionador, però sí amb la diferència de temps respecte del primer i amb escreix. Ludovic Albós va ser, com s'esperava, el millor andorrà i va acabar 25è, però a només dos minuts i mig del guanyador o el que és el mateix, a un 9,5%. «És una marca fantàstica. La cursa s'ha fet a un alt ritme i no és una gran classificació, però sí que s'ha de destacar el temps». També va sorprendre per la gran cursa que va fer Jordi Solé, que va ser el 31è a un 10,6% del primer, xifra que se li exigia precisament a gran dels Albós. El petit, David, va estar per sota de les seves possibilitats però va fer una actuació correcta, acabant 38è i Ferran Vila, que no es va trobar fi des del primer moment –venia mig refredat de la Copa d'Espanya de la setmana passada, on feia molt vent–, va acabar el 45è d'un total de 51 arribats a meta.

GRAN PRIETO, FLUIX PLANELLA / Els júniors van ser la cara i la creu. Euan Prieto, que no fa gaire que practica esquí de muntanya i que era debutant en aquesta competició, va rendir per sobre de les expectatives i va acabar ek 18è, fins i tot per sobre de Jaume Planella, 20è. «Planella no es trobava bé físicament i no ha respòs al potencial real que té», va aclari Soulié. Un altre debutant, Aleix Torres, va haver d'abandonar. Per últim, en la categoria cadet, David Pérez va ser el 15è i Sergi Casabella el 16è. Demà, la cursa open.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT