PUBLICITAT

Dur càstig per a Verdú

  • L'esquiador es trenca al gegant dels Jocs el mal·lèol tibial que ja es va fer a Ushuaia en pretemporada
EL PERIÒDIC
SOCHI

Periodic
El moment de l'impacte de l'esquí dret de Verdú amb la porta, ahir, amb el turmell completament doblegat Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Baixava Joan Verdú amb el dorsal 56, arriscant com tots durant el gegant, quan en una de les portes l'esquí va anar per dins, i el desastre total. El jove esquiador, que debutava als Jocs Olímpics, va sortir volant. La caiguda va ser dura, però més greu va ser el contacte que la va provocar. El peu dret, tot girat cap a dins després de l'impacte de l'esquí amb la porta, feia un moviment antinatural, i el part mèdic que hores després anunciava la Federació Andorrana d'Esquí era demolidor: trencament del mal·lèol tibial. Això és idèntica lesió que la que va patir en la mateixa cama el passat mes de juliol a Ushuaia durant la pretemporada.

Després de mesos de lesió –tres de recuperació i després la rehabilitació: cinc en total–, Verdú havia tornat a les pistes el passat 13 de gener a Les Saisies (França), en un gegant FIS on va ser 30è i que al dia següent va acabar 5è. En total, fins als Jocs, havia disputat 11 curses –no va acabar quatre–, i arribava a Sochi amb les ganes de demostrar el seu potencial com a promesa de l'esquí andorrà. La sort no va estar del seu costat, perquè ahir va acabar la temporada per ell, i ja es veurà quan començarà la pròxima, perquè aquesta lesió és reincident. La cita més important que es perd aquesta temporada serà els Campionats del Món Júnior que es disputen a Jasna (Eslovàquia) del 26 de febrer fins el 3 de març.

Des d'Ushuaia, quan va passar pel quiròfan el 29 de juliol passat –la lesió va ser un 24 de juliol–, ja pensava en la recuperació de cara als Jocs. Ahir, de seguida que va caure, i tot i que en un primer moment fins i tot es va aixecar –l'adrenalina del moment, que fa miracles–, es va veure que era greu. Com a conseqüència de l'accident, Verdú va ser evacuat a l'hospital perquè el metge de cursa així ho va considerar, i allà se li va realitzar una ressonància magnètica que va determinar el trencament del mal·lèol tíbial. Així mateix, una vegada en la Vila Olímpica va ser examinat pel metge de l'equip de França, que va confirmar el primer diagnòstic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT