PUBLICITAT

Les exigències del Tribunal de Comptes insten un canvi de llei

  • El lliurament dels comptes del Solà d'Enclar encara està pendent
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

La Comissió Legislativa de Finances i Pressupost insisteix en el seu informe sobre les fiscalitzacions dutes a terme pel Tribunal de Comptes durant l'exercici del 2012 que potser cal canviar la legislació perquè comuns, parapúbliques i les diverses entitats que estan sotmeses a la fiscalització es puguin adaptar i aportar les dades que els demanen des del Tribunal de Comptes. Així apareix reflectit en l'informe de la Comissió fet públic ahir al Butlletí del Consell General.

Pel que fa a la liquidació anual dels pressupostos del Consell General i de les entitats vinculades, de l'Administració General, de les parapúbliques, de les societats públiques i entitats subvencionades, la Comissió constata que la majoria de les entitats auditades no efectuen un seguiment pressupostari ajustat estrictament a la Llei general de les finances públiques (LGFP) i al Pla general de comptabilitat pública (PGCP), ja que al llarg de l'exercici no es registren les diferents fases d'execució dels pressupostos d'ingressos i despeses. La Comissió recorda que la Llei general de les finances públiques obliga a la creació de totes les figures escaients per garantir les funcions de control, però és conscient que de vegades la segregació de funcions, definida per la Llei general de les finances públiques, és de difícil aplicació a petites entitats. Per això, proposa al Consell General que encomani al Govern l'anàlisi i si cal la modificació de la Llei general de les finances públiques.

obligat compliment/ La Comissió recomana que s'aprovi una estructura pressupostària d'obligat compliment, que hauria de definir de forma clara els comptes pressupostaris que s'han d'utilitzar en l'elaboració del pressupost, tant per ingressos com per despeses, i la correlació amb els comptes definits en el Pla de Comptabilitat.

L'informe posa en relleu que les liquidacions de comptes de la Residència Solà d'Enclar corresponents al 2006 encara no han estat lliurades al Tribunal de Comptes. Així mateix, també destaca que tot i haver rebut la liquidació dels comptes dels exercicis 2010, 2011 i 2012 del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, el Tribunal no ha pogut realitzar els treballs de fiscalització preceptius perquè l'entitat no ha facilitat la informació necessària per a la seva realització, i per tant la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost no pot emetre l'aprovació dels comptes d'aquesta entitat. En canvi, malgrat les propostes de modificacions, les liquidacions de la resta de pressupostos s'han aprovat.

D'altra banda, respecte a les despeses realitzades pels comuns a càrrec de les transferències del Govern rebudes l'any 2012, l'informe de fiscalització constata que en els Comuns de Canillo, Encamp, Ordino, Sant Julià de Lòria i Escaldes no es disposa d'una comptabilitat que permeti identificar amb claredat tots aquells comptes d'inversió, endeutament o despesa corrent relacionats amb la transferència rebuda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT