PUBLICITAT

Poca predisposició dels comuns a donar suport a la taula nacional

  • Els cònsols troben la demanda «legitima» però deixen sol a Sant Juli perquè defensi la iniciativa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sessió de Consell de Comú de Sant Julià de Lòria de dilluns. Foto: ANA / M.C

alguns dels comuns es van manifestar ahir en relació a la proposta de Sant Julià de demanar al Consell General la creació d'una taula nacional per treballar la modificació de la Llei qualificada de competències i la de transferències. Malgrat que la majoria van expressar el seu respecte per la decisió de la corporació laurediana, s'han mostrat poc disposats a donar suport a la iniciativa.

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, per exemple, va assenyalar a l'ANA que han signat un acord institucional i, per tant, s'hi cenyiran. Tant la capital, com Escaldes i Encamp consideren que la demanda és «legítima» però, el cònsol menor encampadà, Jordi Torres, va indicar que més aviat correspondria a una segona fase de treball o que si es fes de manera immediata, seria un plantejament diferent del que es fa a l'acord. Amb tot, també va assenyalar que caldria tractar-ho amb la resta de cònsols «i a partir d'aquí prendre una decisió».

Des d'Escaldes, el cònsol menor, Marc Calvet, va avançar que «no crec que ens hi sumem» perquè consideren l'acord amb el Govern com un «pacte d'Estat». Des d'Encamp, van argumentar que l'acord ja té «propostes molt concretes», de manera que la proposta de Sant Julià «distorsiona» el text que també van ratificar els cònsols de la parròquia.

Pel que fa a la participació de les minories i del Consell General en la taula de treball, alguns dels cònsols van indicar a l'ANA que les modificacions ja s'han anat tractant en el si dels comuns i «hem anat avançant tots junts». Per això no acaben d'entendre que aquesta demanda es faci ara.

Altres representants comunals van manifestar que comprendrien la participació de les minories si el que es proposa va «més en la línia del que inicialment proposava el Govern» i que «implica canviar el model actual d'Andorra» fent-lo «més centralista». Així doncs, en aquest context, reconeixen que hi haurien de participar «altres estaments».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT