PUBLICITAT

Els sabors de la tardor

  • Nou restaurants participen en la tercera edició de les jornades La Massana Fogons, que tindran lloc del 25 de setembre al 31 d'octubre
EVA ARASA
LA MASSANA

Periodic
Amb bon gust La presidenta de l'Acelma i David Baró, ahir. Foto: TONY LARA

Promoure la gastronomia del país i, en concret, l'oferta de restauració que hi ha a la parròquia de la Massana, ara que els dies plujosos, que conviden a asseure's davant d'una bona taula, són cada vegada més freqüents i que l'estació ofereix un producte tan cobejat a la cuina com són els bolets. Aquest és l'objectiu de les jornades La Massana Fogons, que se celebraran entre el 25 de setembre i el 31 d'octubre, i que consisteixen, bàsicament, en l'oferta de menús de temporada en diferents restaurants massanencs.

Les jornades arriben aquest any a la tercera edició i, en total, hi ha nou restaurants que hi participen: Delizioso (Anyós), Molí dels Fanals (Sispony), la Borda de l'Avi (la Massana), la Borda Raubert (la Massana), l'Eulari de Pal (Pal), l'Hort de Casa (Erts), Cal Silvino (la Massana), Émo (Erts) i la Borda Xica (la Massana). Tots ells oferiran, mentre durin les jornades, uns menús que s'adapten a la línia gastronòmica de cada restaurant --n'hi ha de tradicionals i també de contemporanis-- i als productes propis de la temporada, amb uns preus que oscil.len entre els 23 i els 30 euros.

La Massana Fogons és una iniciativa promoguda per l'Associació de Comerciants i Empresaris de la Massana (Acelma), que compta amb el suport del Comú i que tira endavant gràcies a la participació dels restaurants. "Estem en un moment d'impàs entre la temporada d'estiu i la d'hivern. Aquestes jornades marquen una transició entre els plats més frescos de l'estiu i els menús amb més caliu", va assenyalar la restauradora Dolors Abad, del Molí dels Fanals, en la presentació de les jornades que va tenir lloc ahir al matí.

Pel seu cantó, el restaurador Josep M. Troguet, de la Borda Raubert, es va mostrar convençut que la gastronomia andorrana i, més específicament, la massanenca té cada cop un reconeixement més ampli, tant per part de la gent del país com per part dels turistes i visitants. "Ja no ens trobem en un moment d'abundància i la crisi ens fa pensar en fórmules per ser més creatius i atreure clients", va afirmar Troguet que, tot seguit, va afegir: "Aquestes jornades, que es fan per tercer any després de l'èxit de les anteriors, demostren les ganes de superar-nos".

Col.laboració per projectes

El conseller de Turisme, Comerç i Comunicació, David Baró, va aprofitar la presentació de les jornades i va explicar que el comú treballa conjuntament amb l'Acelma en projectes concrets, de manera que, més enllà de la subvenció, "es fa un seguiment de cada acció des de l'inici fins al final". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT