PUBLICITAT

Quatre nous equips de control d'emissions d'antenes de telefonia mòbil a l'Alt Pirineu

  • Les sondes s'han activat a Bellver, Alp, Esterri d'Àneu i Organyà
EL PERIÒDIC
ESTERRI D'ÀNEU

En el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha instal.lat quatre equips nous de control d'emissions de les antenes de telefonia mòbil a l'Alt Pirineu i Aran. Concretament, les noves sondes s'han activat a Bellver de Cerdanya i Alp (Cerdanya), Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i Organyà (Alt Urgell).

Amb l'activació d'aquestes quatre noves sondes, les comarques de l'Alt Pirineu i Aran ja disposen d'11 equips de control d'emissions. Les noves sondes formen part de la tercera fase del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència), que estableix la instal.lació de 72 nous equips arreu del territori català.

Amb aquests equips, afegits als 151 que ja s'han instal.lat des que el 2004 es va posar en marxa el projecte de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), la xarxa de mesura d'emissions de les antenes de telefonia mòbil disposarà de 223 equips distribuïts per tot el territori català, informa l'ACN.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va destacar ahir la importància del projecte SMRF perquè "està ajudant a generar l'entorn de confiança necessari per continuar desplegant infraestructures que són cabdals per al futur del país".

Bosch va recordar també que aquest és "un projecte pioner de factura catalana que ha esdevingut exemple internacional de bones pràctiques en el desplegament de la telefonia mòbil i, per tant, en model de política innovadora que fa que altres països ens prenguin com a referent".

Les noves sondes s'incorporen al cercador que l'STSI i la Direcció General de Qualitat Ambiental ha posat a disposició de la ciutadania el web www.gencat.cat/societatdelainformacio, que permet consultar el nivell d'emissions de camps electromagnètics provinents de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte.

Els camps electromagnètics que generen les antenes de telefonia mòbil són imperceptibles per a l'ésser humà. Aquest factor fa que, en alguns casos, els ciutadans desconfiïn d'aquestes antenes.

L'SMRF objectiva les mesures dels nivells d'emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació, vetllant així per la qualitat ambiental.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT