PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAAD, sorpresa per l’aprovació de la normativa europea

L’associació porta lluitant durant més dos anys per l’acceptació

Per ESTEFANIA GRACIA

Ciutadà en cadira de rodes passant per una zona d’aparcament
Ciutadà en cadira de rodes passant per una zona d’aparcament | EL PERIÒDIC
La nova mesura aprovada sobre la modificació de les targetes d’aparcament dels discapacitats entrarà en vigor el pròxim dimecres, i davant d’aquesta esperada notícia, els membres de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), mostren una gran alegria però també sorpresa per l’aprovació ara d’una demanda que fa dos anys que exigeixen.

 El president de l’associació, Pere Valls, remarca que ja feia més de dos anys que anaven rere aquesta aprovació i que per fi se senten feliços de que hagi estat aprovada. A més afirma: «És una resolució que per fi portarà una normalitat a nivell Europeu, una eina que ens servirà a tots, ens alegra saber que tots podrem tenir les mateixes preferències, que els ciutadans d’Andorra podrem utilitzar les places d’Europa i que els de fora podran utilitzar les nostres».

Tot i l’alegria, també mostren certa confusió, doncs la FAAD no tenia notícies de que aquesta aprovació s’anés a portar a terme, Valls declara: «Nosaltres esperàvem més una resolució de rectificacions que s’havia proposat des del comitè i que s’havia de discutir, més que no pas una aprovació directa de la europeïtzació de les targetes. Ens ha estranyat satisfactòriament».  

El gerent de FAAD, Jacint Risco, constata que des de la comissió d’accessibilitat s’havien presentat unes modificacions per seguir el reglament necessari per la targeta, que incloïen, entre d’altres, canvis en la senyalització. Però assegura que ara per ara no sap si aquests fets es duran a terme: «Pot ser que hi hagi previst temes de senyalització per complir la normativa Europea, però encara no se sap segur, fins que no es presenti dimecres que ve l’informe amb tots els detalls i la lletra petita, hem d’estar atents; perquè fins llavors no sabrem com s’han fet les coses». L’associació comenta que no sap perquè el canvi s’ha produït ara, ja que, segons Valls, «fa anys que lluitem per això, i no hi ha hagut cap detonant o fet rellevant que puguem dir que hagi provocat l’aprovació. No creiem que ara hi hagi hagut un moment decisiu que hagi fet que el Govern prengui la decisió, la urgència la portàvem fa molts anys».

A més, el director comenta algunes de les dificultats que s’han trobat durant la seva reivindicació, «quan demanàvem les targetes ens deien que no ens les podien donar per un problema informàtic, deien que tenien unes 600 targetes preparades al calaix però que no les podien imprimir, ara sembla que aquest problema s’ha solucionat».

Ara per ara no hi ha pensament d’ampliar les places d’aparcaments de discapacitats o fer nous plans de reestructurament per part del Govern, ja que tampoc s’espera que hi hagi un gran augment en el moviment d’ocupació de les places. Risco hi està d’acord, doncs creu que no tindrien perquè augmentar, «qui necessita la targeta ja la té, per tant ja es compta amb aquest nombre de places, així que no hi hauria necessitat d’augmentar-les». A més destaca que és cert «que les places estan on realment han d’estar, a les zones més concorregudes i de més necessitat. Hem constatat que els comuns estan fent una bona feina al respecte, ja que posen les places on hi ha necessitat, creiem que les coses s’estan fent bé», afirma Risco.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT