PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua s’amplien

Des del Govern i el CAS s’ofereixen tallers i visites per als centres i alumnes d’Andorra

Per ESTEFANIA GRACIA

Visita a les instal·lacions de la Depuradora de Canillo durant una jornada de portes obertes.
Visita a les instal·lacions de la Depuradora de Canillo durant una jornada de portes obertes. | TONY LARA
Sota el lema Aigua i desenvolupament sostenible se celebra demà el Dia Mundial de l’Aigua a Andorra i la resta de països de la ONU. Per commemorar aquest element tant preuat i imprescindible per a la vida, a través del Centre Andorra Sostenible s’han fet, durant tota aquesta setmana, varies activitats i xerrades a les escoles del Principat. Els actes giraven en torn a temes on l’aigua hi té una gran importància, com la salut, la natura, l’energia, la urbanització a les grans ciutats, la indústria o l’alimentació. Degut però a la gran demanada i acollida que van tenir les activitats, s’ha decidit ampliar el termini una setmana més per a què altres alumnes i centres puguin aprendre i gaudir dels actes. 
 
Entre les més demandes, es van destacar varis tallers amb educadors que es van fer a Tristaina, i una visita guiada a la Depuradora d’Aigües Residuals de Canillo. A la pàgina web del CAS estan penjades les xerrades i actes que se seguiran oferint durant el període ampliat. D’aquesta manera, els centres poden escollir entre les activitats ofertes, aquelles que més s’adeqüin als seus programes escolars. 
Durant la setmana van gaudir dels espais uns 250 alumnes, i s’espera a més que l’afluència augmenti durant aquesta segona tongada. A més, per commemorar el dia, el Departament de Medi Ambient va elaborar un audiovisual per saber com és i com funciona el sistema de sanejament d’aigües residuals a Andorra. El cap de la unitat d’aigües i canvi climàtic del Govern, Carles Miquel, va afirmar ahir a més que aquesta producció és interessant perquè permet que la gent «vegi zones o aspectes del tractament de sanejament d’aigües que degut a la seguretat o la difícil accessibilitat, no poden veure».  
 
SANEJAMENT D'AIGÜES // A Andorra, se segueix el Pla de sanejament que es va presentar l’any 1996 i que tenia la vista posada en objectius de qualitat que s’havien d’assolir l’any 2020. Entre aquests objectius, es preveia que en finalitzar aquest període tots els rius del país tinguessin una qualitat de l’aigua excel·lent, tret d’alguns trams situats aigües avall de nuclis urbans o d’estacions depuradores d’aigües residuals, on s’accepten nivells bons. El Pla també preveia la construcció d’una sèrie d’infraestructures per assegurar aquesta qualitat de les aigües, com ara col·lectors d’aigües residuals per canalitzar les aigües brutes i estacions depuradores on tractar-les. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT