PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gossos arriba al país gràcies al Jambo Street Music

20 bandes participaran a la segona edició de l’esdeveniment

Per M. DA COSTA / I. MARTÍNEZ

Vilella i Minguillón durant la presentació d’ahir.
Vilella i Minguillón durant la presentació d’ahir. | ANA / M.T.
Tot i que aquest any no se celebri el Red Music Festival, el Jambo Street Music tornarà a donar una oportunitat als grups andorrans amb la segona edició que se celebrarà del 25 al 27 de juny. Tot i que l’any passat el 100% de les bandes que hi van participar eren del Principat, com a novetat aquest any s’ha volgut introduir la participació de grups de fora de les fronteres del país. 
 
Així, el 80% dels participants seran d’Andorra mentre que el 20% restant seran forans. A més, el organitzadors han volgut apostar fort i com a grup de referència hi haurà Gossos, una de les bandes de rock català més populars que han assolit una notorietat important gràcies a cançons tan escoltades com Oxigen. Liderats pel cantant Natxo Tarrés, arribaran al país immersos en la gira del seu 22è aniversari i actuaran sobre un escenari de 360, tot i que encara no està confirmat l’emplaçament. L’altre plat fort serà un espectacle vertical «mai vist», tot i que els organitzadors no van voler donar més detalls per mantenir el factor sorpresa. A més, el primer dia es farà una projecció de cinema musical a la fresca. Com a última gran novetat per aquesta segona edició, es farà també una fira del disc de col·leccionista. Aprofitant que aquest cap de setmana se celebra la Fira del Disc de les Cotxeres a Sants, els organitzadors es desplaçaran a la capital catalana per donar a conèixer un esdeveniment que es pot convertir ràpidament en un referent, perquè ni Andorra ni els Pirineus tenen encara un acte d’aquestes característiques.
 
Durant la presentació que es va fer ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, un dels impulsors de la iniciativa i músic, Oriol Vilella, va assegurar que aquest any és comptarà amb una vintena de bandes formades per més de 60 músics.
 
Proximitat / Una de les demandes que més van repetir els músics andorrans durant l’edició de l’any passat és la necessitat de posar en pràctica més iniciatives com el Jambo Street Music, valorant molt positivament l’esdeveniment. En aquest sentit, un dels organitzadors, Toni Colom,va assegurar que des del festival no creuen «en el cop de talonari», sinó que «es volen fer activitats que entrin dins el teixit social andorrà perquè la gent se les puguis fer seves». A més, va afegir que «les possibilitats de créixer són grans». 
 
Els qui també es van mostrar molt satisfets per celebrar de nou el festival són els comerciants del centre històric, que s’omplirà de músics i visitants durant els tres dies que durarà, i els organitzadors van insistir en la necessitat d’involucrar els establiments andorrans, assegurant que és una forma de dinamitzar de forma conjunta el casc antic de la capital. El president de l’Associació de Comerciants de la zona, Miquel Canturri, va mostrar el seu agraïment perquè «el centre històric és un lloc per al soroll». 
 
Obertura / Tot i que el principal objectiu que es busca és la proximitat, els organitzadors també volen que s’estableixi el Jambo Street Music com un festival de referència en dos o tres anys i donar un motiu més per visitar Andorra. A més gràcies a la participació de grups forans alguns dels estils i gèneres menys presents al país quedaran coberts. El que es busca és una festa de la música, per aquest motiu tindran també el seu espai l’ONCA Bàsic, el Conservatori d’Andorra i l’Institut de Música, els professors de l’Escola de Música o les corals entre d’altres.
 
Sobre la voluntat de buscar una obertura, el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillon, va recordar que el mes de juny és un període de poca afluència de turistes, i que el festival ajudarà a reduir l’impacte de la baixada de visitants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT