PUBLICITAT

Andorra la Vella

A València «a guanyar»

La plantilla s’agafa al discurs de que no hi ha res fet i que s’ha de perllongar la bona ratxa durant l’abril

Per Iván Moure

33 Blanch protegeix la pilota en un atac del MoraBanc, entre un mar de braços de jugadors del València, al duel de la primera volta al Poliesportiu.
33 Blanch protegeix la pilota en un atac del MoraBanc, entre un mar de braços de jugadors del València, al duel de la primera volta al Poliesportiu. | Àlex Lara
Lluny del discurs fàcil de poder dir que després d’una ratxa de quatre victòries en cinc partits i un mes de març esplendorós, en el partit d’avui a València (19.00 hores) no hi ha res a perdre, dins del vestidor del MoraBanc baixa la guàrdia. Tothom coincideix a dir el mateix: «A guanyar». Començant per l’entrenador i seguint pels jugadors.
 
Marc Blanch no va dubtar a assenyalar: «Tampoc estem per estar tranquils». Són dues les victòries que separen el conjunt andorrà del Sevilla, qui marca ara mateix el tall amb la zona vermella, que podrien arribar a ser tres si es guanya l’average particular –57-77 per als de Peñarroya a l’espera del partit de la segona volta, en la jornada 31 el 3 de maig vinent–, que vindria a ser la diferència amb un Fuenlabrada que surt beneficiat dels enfrontaments directes. L’aler de Martorell insisteix en que s’ha de sortit a guanyar «a qui sigui» i sortir «motivats, tensos, decidits a guanyar a qui sigui».
 
El seu discurs no dista gaire del de David Navarro, més contundent fins i tot: «Res de relaxar-nos, tenim clar que volem guanyar. Seria estúpid baixar el ritme. No estem encara salvats, així que hem de ser ambiciosos».
 
El cert és que aquestes paraules guanyen força i credibilitat per una ratxa en les cinc últimes jornades que ningú a l’ACB millora i que ha fet que Peñarroya sigui designat entrenador del mes de març. La victòria a la pista de la Penya fa tres setmanes ha marcat un abans i un després. «Necessitàvem un triomf així fora per creure’ns-ho i amb els tres seguits que en portem ara hi ha una altra sintonia al vestidor», va argumentar el d’Esparreguera.
Una de les grans dificultats en el desplaçament a la Fuente de San Luís, la Fonteta, és la baixa de Vojdan Stojanovski. amb gairebé 15 punts de mitja en els set partits que acumula amb la samarreta del MoraBanc. «Un contratemps important», exterioritzava Peñarroya. Són, però, factors normals al llarg d’una temporada. 
 
Blanch, precisament, és qui més ha de fer oblidar la baixa del macedoni, pilar en tasques ofensives que han fet que l’equip tricolor passi de fer 72 punts per partit a 80 en l’últim mes. «Haurà de donar un pas endavant. És un jugador expert que haurà de lluitar contra l’ansietat de no haver de demostrar res però nosaltres el que li demanem és que sigui ell mateix», va indicar Peñarroya. El seu deixeble, amb la lliçó ben apresa, va avançar: «Després de la lesió tampoc no he estat aturat. Per a mi és un partit més tot i que possiblement tindré més minuts . Jo faré el que sé, intentaré no complicar-me i ajudar al màxim a l’equip».
 
MOLT MÉS SÒLID A CASA
De les 14 victòries que porta el València, 10 han estat a la Fonteta i 4 a domicili, dada que indica clarament que el conjunt que dirigeix Carles Duran és, com la majoria d’equips de l’ACB, més temible davant del seu públic. Per això Peñarroya sap que serà «molt complicat treure res». 
 
Hi ha punts a favor i en contra per als dos equips. D’una banda, el València ja no juga competició europea i per tant té més temps per preparar els partits de lliga i per descansar en un moment clau de la temporada en el qual té en joc jugar els play-off pel títol. El València és setè amb els mateixos punts que el mateix bagatge CAI però per darrere els persegueixen amb Herbalife, Obradoiro o UCAM Múrcia, amb una derrota més. Els locals també tenen molt en joc, anirà al límit perquè també és una de les seves senyes d’identitat, de  però Peñarroya té clar les opcions del MoraBanc: «Si fem un bon partit, tindrem opcions». Una frase que arrossega des del primer dia com també la de mirar la classificació: «Si ho fas, et tornes boig. Anem a fer la nostra feina i a guanyar perquè si no portéssim aquesta ratxa diríem que els demès no importen».

L'STOJANOVSKI LOCAL, AGUILAR, TAMBÉ ÉS BAIXA
Pablo Aguilar estava vivint una temporada difícil motivada per les lesions i la poca confiança de què gaudia amb Perasovic però el canvi a la banqueta i l’arribada de Carles Duran, qui li ha donat més protagonisme, ha transformat completament l’home que actualment està més en forma del conjunt taronja. El problema, o bona notícia per al MoraBanc, és que es va lesionar a la pista del Laboral Kutxa Baskònia i avui també serà baixa. 
 
L’Stojanovski del València, com el de l’Andorra, estava mantenint una mitjana de 19 punts per partit al mes de març i estava sent un pilar en la faceta ofensiva. Sense ell no hi ha referents tot i que per a Peñarroya «és un equip amb un potencial enorme» i, com va dir el tècnic egarenc sobre el macedoni, «són coses que passen en una temporada i mai es pot tenir la felicitat plena».

PUBLICITAT
PUBLICITAT