PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

PwC va assessorar la venda de Banco Madrid a BPA el 2011

La firma col·labora amb l'INAF en la cerca d'actius tòxics

Per Marisa da Costa

| Tony Lara
El grup d’auditors que assessora i col·labora amb l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) en la recerca dels actius nocius que originaven la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA), PricewaterhouseCoopers (PwC), va ser la consultora legal que, el 2011, donava el vistiplau a Caja Guipuzkoana San Sebastián Kutxa per a que procedís en la venda del 100% de Banco Madrid (BM) a BPA.
 
Ara fa tot just quatre anys que el Servei Executiu de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) depenent del govern espanyol, va emetre un informa favorable per a que la transacció entre ambdues entitats, avui dia intervingudes, tingués cabuda. Aquest informe positiu era el resultat de mesos d’inspeccions en què no es va trobar cap indici d’execució d’acivitats il·lícites per part de cap de les dues parts i que, per tant, avalava el procés d’intercanvi.
 
En aquest procés de compra-venda desenvolupat el 2011, i segons ells mateixos informaven a través d’un comunicat de premsa a dia 20 de juliol, «l’equip de serveis legals i fiscals de PwC, especialitzat en el sector financer, va ser l’encarregat de dur a terme l’assessorament.
 
«Un equip d’advocats i fiscalistes  van acompanyar l’execució de l’operació durant els darrers dos anys», entre el 2009 i el 2010, moments en què es va obtenir l’autorització per part de les autoritats reguladores d’ambdues parts implicades en el procés. 
 
L’equip de professionals encarregat d’estudiar l’operació va ser Enrique Fernández, qui havia estat Responsable de la pràctica legal i reguladora del sector financer dins de la firma d’assessoria i qui, alhora, liderava projectes en procés de reestructuració bancària, així com operacions per a entitats financeres de primer nivell.
 
Cerca d’actius nocius/ Actualment, el grup d’auditors que donava a Kutxa bank el vistiplau per la venda de la totalitat de BM a BPA, acompanya l’INAF en el procés de divisió dels actius «bons» dels fons de provinença il·lícita que hi pugui haver entre els comptes i dipòsits de l’entitat andorrana. 
 
Després de més d’una quarantena de dies treballant sens pausa, els equips humans que treballen en la cerca dels capitals delictius que van ocasionar la intervenció de BPA encara no han trobat cap evidència de les males pràctiques sobre que l’acusava el tresor nord-americà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT