PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salvació a tocar

El MoraBanc fa saltar la sorpresa a Múrcia i manté el descens a tres triomfs a falta de quatre jornades

Per Iván Moure

Bogris intenta aturar una de les penetracions del múscul Augusto Lima ahir en el partit del BCA a Múrcia. FOTO: ACB PHOTO / J. BERNAL
Bogris intenta aturar una de les penetracions del múscul Augusto Lima ahir en el partit del BCA a Múrcia. FOTO: ACB PHOTO / J. BERNAL | ACB PHOTO / J. BERNAL
En un cap de setmana de bojos, amb el Sevilla guanyant al líder i el Fuenlabrada fent el mateix davant el Baskònia, el MoraBanc no va voler ser menys i va assaltar el Palau d’Esports de Múrcia amb una victòria per 73-77 que garanteix la permanència virtual en l’elit del bàsquet espanyol. L’equip que dirigeix Joan Peñarroya té la zona vermella a tres partits i a sobre, amb l’average a favor. Si els tricolors guanyen un partit dels quatre que queden, o Fuenla i Manresa el perden, la salvació serà un fet.
 
El triomf a Múrcia té més valor tenint en compte els condicionants. La pressió pels triomfs de Sevilla i Fuenla podia haver afectat i de fet, tingués a veure o no amb això, el MoraBanc va sortir al parquet seriós en defensa però lent i espès per construir bons atacs. Neto i Rojas concedien un 4-0 inicial per escalfar l’ambient a la grada ja d’entrada per a un UCAM que es jugava les poques opcions d’entrar al play-off i que ara, directament, ho  té magre. Entre les pèrdues i la impossibilitat de conquerir la pintura, regida per la llei de Lima i Antelo, va haver d’encomanar-se a l’encert exterior per seguir les passes dels locals. En sis minuts tan sols s’havien vist cinc cistelles per cada bàndol, però l’electrònic il·luminava llavors un capgirat a un 10-15 gràcies als canells d’Schreiner,
Stojanovski i Bogdanovic en tres ocasions. Els de Peñarroya no només havien sortit vius del primer problema, sinó havia estat capaç de treure-li fins i tot profit i va anar al segon quart sis amunt (15-21).
 
La inèrcia començava a invertir-se. Sada i Navarro van obrir a deu la diferència i Wood va anar aguantant al seu equip fins que Neto i Lima, una de les millors connexions de la Lliga Endesa, va començar a carburar fins tornar la diferència dels sis punts (30-36, minut 18). Els nervis es palpaven. El joc de tots dos va entrar en una fase de descontrol i de nou treien profit els tricolors amb un Stojanovski que va anotar els sis últims punts per deixar pas al decans amb un més contundent 34-43.
 
ELS FANTASMES DEL TERCER QUART 

Ha passat tantes vegades, que no es va fer estrany veure com els locals aixecaven el partit en el tercer quart. Ahir va tornar a passar i, inevitablement, també van aparèixer els vells fantasmes, els dels dubtes, perquè els precedents d’aquesta temporada deien que si això passava, el partit s’escapava. D’aquí que Peñarroya manifestés a l’acabament del partit: «Ens hem jugat el final a cara o creu... I ja tocava que ens sortís cara».
 
Fins el minut 26 no va arribar el canvi de dinàmiques. Anteriorment, Lima i Jawai havien delectat la grada amb una guerra de titans que havia acabat més o menys en taules. Va ser sortir tots dos de la pista, el sostre del Múrcia obligat per la tercera falta personal, Sada va anotar una cistella que significava el 42-54 –la màxima diferència– al minut 26 i Antelo va iniciar una ratxa de 10-0 que donava un altre aire al partit. 52-54 i renegant, Peñarroya va haver de demanar temps mort perquè els locals havien capturat 12 rebots en aquell tercer acte, per 2 del MoraBanc, i a base de segones accions havia resorgit quan tot el peix semblava venut.
 
Stojanovski va sortir de la banqueta per recuperar el terreny perdut, però allò no va fer més que confirmar que de sobte, els tricolors estaven sense idees, desorientats, anant a menys i per contra, el Múrcia es creixia portat pel seu públic i per la direcció d’un Neto que sempre veia a l’home lliure. Amb un 58-55 i molta preocupació encarava el MoraBanc el darrer quart, que quan va arribar al temps mort de la televisió mantenia un emocionant 63-62.
 
ALARMANT 70-62 

Aquí va començar un altre partit. Neto i un imparable Lima van obrir una escletxa de 8 punts (70-62) quan faltaven 3min 40s per al final. Atacava el MoraBanc, que no trobava la opció bona i Schreiner se la va haver de jugar de tres al límit del temps de possessió. La pilota va tocar ferro, però Jawai es va enlairar més que ningú i va capturar un rebot que va canviar-ho tot. L’australià la va donar a la cantonada, on Bogdanovic va forçar tres tirs lliures que no va fallar. 
En la següent acció Sada va robar la pilota i Schreiner, sol, va empatar i a  a un minut Bogdanovic es va enlairar des de 8 metres i va provocar un silenci sepulcral al Palau d’Esports de Múrcia.
 
Tocava anar a l’altra banda de la pista de nou, on els àrbitres van assenyalar una rigorosa personal d’Schreiner a Bamforth quan aquest tirava de tres però l’escorta nord-americà va anotar-ne dos. 72-73 i mig minut exacte per endavant.
 
Sada va aguantar la pilota el que va poder fins que a deu segons, envoltat per dos, va haver de tirar; de nou ferro... i de nou Jawai que volava més que ningú per recollir el rebot i rebentar la cistella. Personal ràpida a Neto per evitar un triple que forces la pròrroga i feina feta. Las salvació és a tocar i el pròxim dissabte podria ser una realitat, en la visita del Sevilla al Poliesportiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT