PUBLICITAT

Andorra la Vella

Curs «força satisfactori» de Marín i Estévez malgrat el curt calendari

Visa beneeix els resultats i critica la FIS: «O es fan més curses o no sé jo el futur d’aquest esport»

Per Iván Moure

Marín, en plena competició als Campionats del Món de Kreischber (Àustria), a mitjans de gener d’aquest any.
Marín, en plena competició als Campionats del Món de Kreischber (Àustria), a mitjans de gener d’aquest any. | STANKO GRUDEN / agence zoom
Curiós, el balanç de la temporada de la secció de surf de neu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) amb els dos protagonistes, Lluís Marín i Maeva Estévez, absents per vacances. Un motiu comprensible tenint en compte que en un parell de setmanes com a molt tornaran amb les piles carregades per realitzar la pretemporada del curs 2015-2016. El descans és merescut, perquè qui ha de jutjar el seu paper, Carles Visa, no només va avançar que tot continuarà igual en estructura i número de corredors, sinó que va beneir les seves actuacions: «Ha estat un curs força satisfactori», va assenyalar d’entrada el director tècnic.
 
Segons Visa, per a tots dos ha estat un any complicat de gestionar, amb «l’estrès» provocat per les anul·lacions de curses per poca neu o falta de pressupost. Això ha afectat a nivell competitiu, i molt. Per això va llençar un dard d’alerta a la FIS: «És difícil mantenir la motivació sense si no hi ha carreres a fer. Esperem que el calendari millori la pròxima temporada perquè sinó no sé jo el futur d’aquest esport».
 
Després de molts anys a l’elit, Lluís Marín no ha patit cap problema amb les lesions. Ha disputat nou proves, que no varien molt respecte d’anys anteriors –set el curs passat amb un mes lesionat, vuit fa dos o dotze fa tres– però sí en qualitat. Només ha pogut fer tres cites de Copa del Món (WC) per les cinc que havia fet els dos cursos anteriors o les dotze del 2011-2012. De fet, també ha fet uns Mundials, en el qual ha millorat el seu resultat personal amb una vuitena posició, quatre Copes d’Europa (EC) i una prova de rang menor com és el Campionat Nacional (CN) d’Àustria, obligat per les limitacions del calendari.
 
12È, EL MILLOR RESULTAT

Marín ha pogut assolir la 12a posició en Copa del Món, el seu millor resultat en els deu anys que fa que puntua a la FIS. «El 33è lloc a Veysonnaz ha penalitzat molt. Lluís estava sent regular i el calendari l’ha frenat. Amb tot, S’ha buidat en cada cursa, sempre ha volgut estar davant i la perspectiva per al curs que ve és bona», va afirmar un Visa  que també va aplaudir l’adaptació que ha tingut en el seu primer any amb l’equip francès: «No tenir la mà de Pere Goicoechea li ha anat molt bé. Ha estat més regular i competitiu, ha millorat en tècnica, està fort físicament i això li ha donat confiança a sobre de la taula». La pròxima campanya, la idea és mantenir aquest modus operandi.
 
«LA PRÒXIMA CAMPANYA, COPA DEL MÓN»

Visa va beneir també el paper d’Estévez, que ha fet un parell de podis en curses FIS, s’ha forjat en CE en un any amb molta corredora del curt calendari mundialista i ha acabat la novena del seu any (1995). «Ha comès algunes errades en cursa i s’ha d’anar polint però té qualitat i ha assolit hairebé tots els objectius. La pròxima campanya tornarà a fer Copes d’Europa i no descartem alguna del Món», va sentenciar.
PUBLICITAT
PUBLICITAT