PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Open d’Escaldes marca un nou rècord amb més de 800 participants

La prova compta amb reconeixement internacional i està oficialitzada per la federació mundial i europea

Per JOAN JOSEP BLASCO

Combat en la darrera edició del torneig escaldenc.
Combat en la darrera edició del torneig escaldenc. | Tony Lara
En cada edició l’Open Internacional d’Escaldes se supera. Estableix el seu propi rècord de participació i aquest any no serà cap excepció. Es disputarà al pavelló del Prat Gran del 19 al 21 de juny i comptarà amb més de 800 participants, representant a una dotzena de països i a desenes de clubs. 
 
El format serà el mateix. La jornada de dissabte està reservada a les categories cadet, júnior, sub-21 i sènior, tant en kata com en kumite; i la de diumenge als més joves, l’aleví, infantil i juvenil. L’any passat el rècord de participació es va establir en 625 karatekes. Superar els 800 fa que es passi de comptar amb cinc tatamis a set, per poder absorbir-los i que la competició es desenvolupi sense incidències. Hi ha països que seran al torneig per primer cop, com Suècia, Bielorrússia i Egipte. 
 
Dels dos centenars d’inscrits fins el moment, hi ha noms confirmats com el de les espanyoles Rocío Sánchez i Cristina Vizcaíno, totes dues campiones d’Espanya i medallistes europees i mundials. També estarà present l’equip nacional juvenil de la federació espanyola. El torneig escaldenc és oficial per a la federació mundial i europea. Tot i tenir l’oferiment per entrar a formar part del calendari de la Premier League, des de l’organització van dir que no «per raons econòmiques», indica Xavier Herver, director tècnic del Club Karate Fudo-Shin, que remarca que «ens estem convertint en un esdeveniment amb un ressò internacional important. A nivell organitzatiu està calificada com una de les millors competicions d’Europa. Això és un autèntic orgull».
 
Una vuitantena de karatekes de tots els clubs del país competiran a la cita escaldenca. A alguns d’ells els servirà per preparar importants competicions que han d’afrontar aquest any, com el Campionat d’Europa dels Petits Estats, que es realitzarà a l’octubre a Xipre, i el Mundial cadet júnor i sub-21, al novembre a Jakarta.
 
 
Campionat d’Espanya

La setmana vinent Sandra Herver participarà amb el Club Karate Nokachi de les Franqueses al Campionat d’Espanya de clubs. Per a la lluitadora andorrana hi ha un pla establert que continua el treball que realitza amb el tècnic madrileny Iván Leal. Amb el seu club formarà un equip juntament amb Sánchez, Vizcaíno i la jove Coral Herrador per a que competeixin a partir de l’any que ve a l’Espanyol de club i en tornejos de la Premier League.
PUBLICITAT
PUBLICITAT