PUBLICITAT

Andoflora: una tradició natural

La Massana s’erigirà durant tres dies en el centre neuràlgic de l’ornamentació floral

Andoflora 2014
Andoflora 2014 | Àlex Lara
Una cita que ha esdevingut tradició al Principat. Demà s’inaugura la vint-i-dosena edició de la fira de la planta i la flor i ho fa amb novetats, energia i, sobretot, exhibint l’habitual participació ciutadana. Sens dubte, aquesta és una de les claus de l’èxit d’Andoflora que, segons paraules del Cònsol Major, David Baró, «es reinventa cada any, aporta noves propostes, ofereix una diversifica la programació cultural i mostra noves expressions florals». Una forma diferent i especial de passar un cap de setmana envoltat de plantes, flors, arbres, fruits del camp i de poder gaudir en família d’altres activitats culturals
Durant els tres propers dies, 15, 16 i 17, la plaça de les Fontetes de la Massana serà el centre neuràlgic de la fira mercat, amb vint-i-tres expositors, mostres de tota mena relacionades amb el sector i una àmplia varietat de tallers. A més, els carrers i places de la vila s’ompliran d’espectacles d’animació, actuacions musicals i participació ciutadana, amb exposicions i el concurs d’aparadors i balcons. Demà, cap a les 12 del migdia, moment del tret de sortida de la festa, es farà la tallada de la cinta que metaforitza l’inici  d’Andoflora, hi haurà un tast de canapès amb temàtica floral molt originals i es podrà gaudir d’un maridatge de vins. Aquest esdeveniment força consolidat a la parròquia i al país és producte de l’esforç popular i de la implicació de més de 250 persones que ja porten dies treballant per què demà estigui tot perfecte. Molts aparadors de la Massana ja estan guarnits amb motius florals, ja que participen en el concurs convocat per Acelma (Associació de Comerciants i Empresaris de la Massana).
A banda dels estands, destaquen entre les propostes culturals, sis concerts de música de diferents estils –versions, gospel, bossa nova, coral–, exposicions, accions promocionals, concurs d’aparadors, intervencions florals, l’actuació de la colla castelle, els diferents tallers infantils, d’ungüents i olis, d’origami, o d’elaboració de pasta de dents, i l’espectacle infantil dels Contes salvatges a càrrec de l’Escena Nacional d’Andorra, amb la signatura d’Ester Nadal i Anna Frases i la coordinació d’Irina Robles. Tot i que s’espera una excel·lent resposta per part dels visitants i, fins i tot, d’una bona presència de turistes, des del comú consideren complicat poder xifrar una previsió d’assistència a la fira. Andoflora és un esdeveniment consolidat en el calendari i el gran objectiu és «poder gaudir d’un bon ambient durant el cap de setmana i que es pugui reactivar el teixit comercial de la parròquia». El cònsol major va voler agrair la feina dels departaments implicats a la fira i també de tots els col·laboradors, ja que «aquest treball intens i conjunt està permetent que Andoflora se superi i que puguem aplicar el nostre lema de fer més amb menys.»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT