PUBLICITAT

Francesc Camp: «Ens trobem amb un saldo net de +98 en obertures comercials»

El ministre també afirma que hi ha un 1’5% més d’assalariats

Francesc Camp
Francesc Camp | Tony Lara
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va presidir el ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i va tutelar la constitució del nou executiu de l’entitat. En el marc d’aquest acte, el ministre va aprofitar per manifestar que «volem tirar endavant diferents projectes en aquesta nova legislatura» i que encara «es fa difícil poder avaluar l’impacte econòmic que ha suposat pel país l’afer de BPA». 
Tot i això, Camp va afirmar que «els símptomes de recuperació econòmica es mantenen durant el mes d’abril i la majoria dels indicadors segueixen estant en positiu». En aquest sentit, el ministre va destacar que els tres principals indicadors a l’alça són: els demandants de feina al servei d’ocupació són un 20% menys que a l’abril de l’any passat –unes 200 persones–, el nombre d’assalariats que «ha pujat un 1’5% respecte al febrer de 2014» i que, ara, el país es troba amb «un saldo net de +98 en obertures comercial». És a dir, al tancament del mes d’abril s’han registrat «287 altes de nous comerços i 189 baixes, des del gener fins ara», va apuntar el ministre. Camp va afegir que «de continuar en aquesta línia i amb aquesta tendència, i sempre esperant que l’impacte de la crisi de la Banca Privada no afectés a la majoria dels sectors empresarials, podríem estar a finals d’any en un saldo net superior al de finals de 2014» A més, va rematar assegurant que el mes de tot el 2015 on s’han registrat més obertures i més baixes ha estat el d’abril, amb «80 obertures i 42 baixes i a l’espera de les xifres que vagin sortint aquests mesos».
 
Cambra de comerç/ D’altra banda es va cel·lebrar el ple especial de la Cambra de Comerç i on es van escollir 17 dels 30 membres de l’òrgan, on estan representades les empreses. Només es va presentar una candidatura al comitè executiu de la Cambra, que va quedar referendada mitjançant votació i que va renovar a sis dels nou membres. 
El president, Marc Pantebre, la vicepresident d’altres serveis, Esther Puigcercós, i un dels dos vocals, Josep Maria Betriu, van quedar exempts de passar la reelecció, ja que mantenen mandat fins el 2018. Els membres renovats van ser Miquel Armengol, com a vicepresident de comerç, Daniel Armengol, vicepresident d’indústria, Jordi Daban, vicepresident de serveis turístics, Xavier Serra, tresorer, Gerard Cadena, tresorer adjunt i Josep Maria Mas, com a vocal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT