PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Set llistes opten avui a l’alcaldia de La Seu

Tretze dels dinou alcaldes de l’Alt Urgell opten a la reelecció

Per El Periòdic

Candidats a l'alcaldia de La Seu d'Urgell
Candidats a l'alcaldia de La Seu d'Urgell | El Periòdic d'Andorra / Tony Lara
Fa dues hores i mitja que els col·legis electorals han obert les portes amb total normalitat al conjunt de Catalunya. A La Seu d'Urgell, set candidats diferents opten a l'alcaldia més participada en democràcia.

CiU/ Albert Batalla, que opta a la reelecció per Convergència i Unió, es presenta amb l’eslògan ‘Actitud la Seu’, per reflectir una manera de fer política «en positiu, sumant i no restant».
 
COMPROMÍS PER LA SEU/ De la seva banda, Òscar Ordeig, fins ara cap de l’oposició i candidat per Compromís per la Seu, que agrupa al PSC, Moviment d’Esquerres, Progrés pel Pirineu i independents, es presenta amb el lema ‘L’alcalde de tots’ amb la intenció de promoure un canvi a la capital alturgellenca.
 
ERC/ Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que concorre als comicis amb Francesc Viaplana com a candidat, va fer campanya remarcant l’austeritat en la despesa electoral i proposant tres eixos de treball per aconseguir una Seu millor: atenció a les persones, dinamització econòmica i infraestructures i serveis.  
 
CUP/ La Candidatura d’Unitat Popular, encapçalada per Pau Lozano, que es presenta per primer cop a la Seu d’Urgell, ho fa amb el lema ‘Fem un pas més, per un poble actiu’ i amb la voluntat de prioritzar la transparència en la gestió de l’administració, d’aturar l’emergència social per aconseguir una vida per a tothom, i la proposta de trobar un espai per al cau i un casal de joves autogestionat.  
 
ALTRES/ Completen el ventall de candidatures que concorren a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell la llista del Partit Popular, encapçalada per Cesario Losada, que s’ha marcat com a objectiu aconseguir dos regidors; la llista d’Entesa per la Seu, que agrupa ICV, Podem i independents amb Antoni Viñals com a candidat; i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb Marc Foix al capdavant.
 
COMARQUES/ A Oliana, els electors podran escollir entre dues llistes: CiU, encapçalada novament per l’actual alcalde Miquel Sala, i Fem Oliana-Acord Municipal, amb Maria Carmen Lostao. A Organyà es presenten quatre candidatures. El batlle Antoni Fiol encapçala Compromís x Organyà. També hi concorren ERC, amb Sergi Parramon; CiU, amb Celestino Vilà, i el PP, amb Mariano Carbonell. I a Coll de Nargó, CiU es presenta amb Ernest Garcia al capdavant; i ERC, amb Martí Riera.
 
Es dóna la circumstància que dos municipis de l’Urgellet ja saben qui serà el nou alcalde, perquè només s’hi ha presentat una candidatura, en tots dos casos de CiU. A Montferrer i Castellbò, la llista única l’encapçala Albert Marquet, seguit de Jordi Calvet, Antoni Navinés, Teresa Duró i Josep Ullés als primers llocs. I a Alàs i Cerc, l’alcaldessa serà amb tota probabilitat Carmen Ribó, acompanyada de Ramon Ribera, Mercè Cerqueda, Jordi Vilarrubla, Ramon Dolcet, Albert Soldevila i Francesc Josep Casal.
Pel que fa a la resta de la comarca, en canvi, en alguns municipis petits es presenten fins a cinc candidatures, tot i que en molts casos només compten amb un sol candidat a la llista, sobretot en aquelles que presenten Compromís i PP.
 
CANDIDATS A LA REELECCIÓ/ Tretze dels dinou alcaldes actuals aspiren a la reelecció, en presentar-se com a caps de llista, en algun cas sota noves sigles. Són Antoni Casanovas (Arsèguel), Xavier Esteve (Bassella), Francesc Jordana (el Pont de Bar), Pere Navinés (Estamariu), Jordi Sala (Fígols i Alinyà), Carme Valls (Josa i Tuixent), Miquel Sala (Oliana), Antoni Fiol (Organyà), Antoni Capdevila (Ribera d’Urgellet), Albert Batalla (la Seu), Pep Camps (la Vansa i Fórnols), Rosa Fàbrega (les Valls d’Aguilar) i Ricard Mateu (les Valls de Valira). D’altres, com Jordi Calvet, Joan Gispert o Benet Fité, entren novament a les llistes però sense ocupar el número 1.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT