PUBLICITAT

Andorra la Vella

Beal prioritza reformar la Llei de l’Esport

El nou secretari d’Estat d’Esports jura el càrrec i assegura que serà un procés de continuïtat amb la política de Jordi Cerqueda

Per #GASS

Jordi Beal dóna la mà a Xavi Folguera, ahir en la recepció de Govern als esportistes que aniran als JPPE.
Jordi Beal dóna la mà a Xavi Folguera, ahir en la recepció de Govern als esportistes que aniran als JPPE. | SFGA
Gairebé tres mesos després de celebrar-se les eleccions al Consell General, el nou secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va jurar el seu càrrec per als propers quatre anys. El successor de Jordi Cerqueda va posar com un dels punts de més importància per a aquesta legislatura la modificació de la Llei de l’Esport: «Potser no amb urgència, però sí amb importància, la modificació de la Llei de l’Esport és una ambició que tenim. És una llei del 1998, s’ha fet un treball durant aquest temps, però no vam tenir temps d’entrar-ho a tràmit parlamentari ni deixar-ho de manera consensuada com ens agradaria fer-ho en el final de l’anterior mandat. Tenim per davant un procés de consensuar aquesta modificació, i anys per actualitzar aquesta llei, que és antiga» va expressar Beal després del jurament del càrrec. 
 
En aquest sentit, el secretari va concretar quins són els punts a tractar: «Hi ha una sèrie de normatives que s’han anat desenvolupant. Una part de dopatge s’ha d’actualitzar. Tenim una part feta, però una altra s’haurà de fer. Hi ha modificacions del codi mundial que s’han anat fent i ho hem anat actualitzant a nivell normatiu, però no legal». 
 
El nou secretari va explicar que portarà a terme una política semblant a la dels darrers quatre anys, tot i la inclusió de la figura de la ministra. «Serà una continuació del que s’ha fet fins ara amb Jordi Cerqueda amb qui hem estat col·laborant aquests quatre anys. Seguirem amb els projectes que hi havien. N’hi ha que estan encetats i falten desenvolupar-los. Afronto el càrrec amb il·lusió i les ganes d’aportar el màxim», va declarar.
 
Per altra banda, Beal va aclarir que un punt que també és a l’agenda és la Llei de Societats Anònimes Esportives, la qual ha estat molts anys en ment de l’àrea esportiva de Govern. «També hem de tractar temes com les Societats Anònimes Esportives i s’han de valorar per veure en quin sentit es volen fer. S’estudiarà com es pot fer la llei de societats i veure quines disposicions hi ha. Jo penso que hi ha cabuda en un sentit molt determinat i ho hem de fer bé», va exposar. 
 
Un dels clubs afectats és el BC MoraBanc Andorra que de moment és una societat anònima, tot i que està cobert legalment, i amb la llei passaria a ser de caire esportiu. «Són clubs que tenen una finalitat més competitiva i d’altres més comercials, que és una mica la raó de la llei». Beal va parlar també de la subvenció especial que té el BCA: «És un element que s’ha d’acabar de tancar, està en procés pressupostari, però sí que és un tema que es tancarà en breu segur». L’FC Andorra també es va interessar per la llei de les societats esportives.
PUBLICITAT
PUBLICITAT