PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Esquerra de l’Alt Urgell rebutja la Trobada d’Empresaris

El col·lectiu organitza una concentració per posicionar-se en contra de l’esdeveniment

Per EL PERIÒDIC

Cartell de la Contra-Trobada d’Empresaris organitzada pel col·lectiu de l’Esquerra Independentista.
Cartell de la Contra-Trobada d’Empresaris organitzada pel col·lectiu de l’Esquerra Independentista. | RÀDIOSEU
La Trobada Empresarial al Pirineu es celebrarà els propers dies 18 i 19 de juny a la Seu d’Urgell. I tot i que la iniciativa d’aquest anys passarà a ser la 26a edició de la trobada,aquesta no està ben acollida per tots. Doncs el col·lectiu de l’Esquerra de l’Alt Urgell, va convocar ahir la Contra-Trobada d’Empresaris, una concentració de rebuig a la propera Trobada Empresarial al Pirineu. La manifestació, amb el suport d’Arran, Endavant Alt Urgell i la CUP, sortirà des del passeig Joan Brudieu aquest divendres vinent a les 18:00 de la tarda, 
 
En un comunicat, els convocants justifiquen la protesta en considerar que entre els ponents de l’esdeveniment hi ha «els màxims responsables de la misèria generada pel capitalisme» i perquè en les jornades es debat «de com generar més beneficis i per tant, de com agreujar les diferències socials entre la població dels Països Catalans». El col·lectiu vol denunciar també l’actual «moment de tensió social, retallades, desmantellament dels serveis públics, desnonaments, atur i pobresa», cosa que consideren «herència directa de l’ofensiva neoliberal que s’està duent a terme» i que «obliga a pagar el deute d’empresaris i banquers que haurien d’estar a la presó».
 
Els grups de l’Esquerra rebutgen a més «el discurs de sortida de la crisi» i creuen que el nou context econòmic i laboral «beneficiarà únicament les grans elits polítiques i econòmiques, causants i alhora beneficiàries d’aquest empobriment progressiu de les classes populars». Així doncs, els grups asseguren que se’ls ha esgotat la paciència, «no ens creiem les seves mentides, ni restarem de braços creuats mentre segueixen amb la seva ofensiva neoliberal que ens aboca a la pobresa». Des del col·lectiu de l’Esquerra «denunciem un any més, que lladres i explotadors vinguts d’arreu de l’estat espanyol, tornin al Pirineu per seguir teixint aliances i estratègies que els permetin seguir amb la seva política d’acumulació de beneficis i saqueig».
 
Rebuig a la visita de Montoro / El comunicat «repudia especialment» el fet que s’hi hagi convidat el ministre espanyol d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a qui consideren «un agent al servei del gran capital internacional que ha estat l’impulsor de gran part dels plans d’austeritat, privatitzacions i escanyament econòmic dels últims anys, alhora que decretava una llei d’Amnistia Fiscal per a què lladres com Rato o els Pujol poguessin legalitzar part de les seves fortunes evadides». Els grups també qüestionen la presència de José Luis Bonet (president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet), Francisco Reynés (vicepresident d’Abertis), Antoni Martí (cap de Govern d’Andorra) i Santi Vila (conseller de territori). 
Finalment, el text del comunicat rebutja el fet que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell «posi la catifa vermella cedint espais públics de forma gratuïta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT