PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’obre la temporada de pesca als estanys i llacs

La llicència turística de tres dies, la novetat d’enguany per promocionar el turisme

Per EL PERIÒDIC

Un pescador al riu Gran Valira a l’alçada de Sant Julià.
Un pescador al riu Gran Valira a l’alçada de Sant Julià. | TONY LARA
Avui dissabte s’estrena la temporada de pesca als estanys i llacs del país, així com als acotats del Parc Natural de la Vall de Sorteny i del riu Manegor.
La temporada de pesca ja va començar el 14 de març amb l’obertura a la pesca al riu Gran Valira, als acotats intensius de l’estany d’Engolasters i el riu d’Ós, i a l’acotat sense mort del riu Gran Valira. Posteriorment, el dia 11 d’abril es van obrir la resta de rius del principat i aquest cap de setmana, la resta de zones.
La temporada d’enguany ve marcada per la creació de nous tipus de llicències de pesca amb l’objectiu de promoure-la entre els turistes que visiten el país. En aquest sentit, s’ha creat una nova llicència turística per a tres dies consecutius de pesca, i a més, amb dues modalitats, una per a menors de 14 anys i una altra per a majors de 14, amb preus diferenciats, amb la intenció d’incentivar les estades en família per a pescar.
La llicència turística d’un dia per a adults és de 12,40 euros, i 6,20 euros per a menors de 14 anys. En el cas de la nova llicència per a tres dies, els adults pagaran 30 euros i els menors de 14 la meitat, 15.
Pel que fa a la llicència turística sense mort, els adults pagaran 6,20 euros per un dia i 3,10 euros els menors de 14 anys. Pel que fa al paquet de tres dies, costarà 15 euros als adults i 7,5 als menors.
Amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri de peixos per garantir-ne la  demanda aquests dies, les darreres setmanes s’ha procedit a repoblar els rius amb 2.200kg de truita procedent del Centre de Piscicultura de Les Salines.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT