PUBLICITAT

El SUM trasllada a Barcelona quatre pacients en risc vital

Un dels afectats és un infant de 10 anys pluritraumatitzat

Un helicòpter trasllada d'urgència un pacient.
Un helicòpter trasllada d'urgència un pacient. | Àlex Lara
El Servei Urgent Mèdic (SUM) aeri va traslladar, els darrers dies, quatre pacients a hospitals de Barcelona perquè les seves vides perillaven. Els trasllats d’urgència es van produir durant la nit amb l’helicòpter sanitari (HEMS) a dos centres hospitalaris de la ciutat.
 
Segons informa el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), mitjançat un comunicat de premsa, un d’aquests quatre trasllats aeris es va fer la nit del dissabte a diumente passat per portar un nen de deu anys pluritraumatitzat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Era la primera ocasió en què l’HEMS aterrava a la pista d’aquest hospital. 
 
Els altres tres trasllats nocturns de pacients adults amb hemorràgia cerebral, es van dur a terme a l’Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on ja s’havien fet anteriorment altres trasllats nocturns.
 
Després d’una important tasca de coordinació amb els dos únics hospitals catalans que disposen d’autorització d’aterratge nocturn i amb el Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), el SUM aeri és l’únic HEMS que actualment fa vols de nit a Catalunya per traslladar pacients, encara que també pot volar de nit a l’Hospital de Rangueil de Tolosa.
 
El SUM aeri, creat l’octubre del 2010, ha realitzat fins a la data un total de 218 trasllats fora del país i 138 trasllats dins del país. Actualment s’està ultimant l’equipament de l’helicòpter amb un sistema de visió nocturna, important per les tasques de salvament, rescat i intervencions mèdiques (SAR) durant la nit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT