PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els usuaris ja poden accedir al rocòdrom del Parc Olímpic del Segre

La paret d’escalada municipal es troba instal·lada a l’aire lliure

Per EL PERIÒDIC

Rocòdrom situat al Parc del Segre de La Seu d’Urgell.
Rocòdrom situat al Parc del Segre de La Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
El rocòdrom municipal que es troba ubicat dins del recinte del Parc Olímpic del Segre de La Seu d’Urgell, ja està obert a l’ús de tots aquells esportistes que practiquin l’escalada o sentin curiositat per aquesta activitat. 
La nova instal·lació, però, ja es va estrenar durant la celebració de l’Escanyabocs 15, i des d’aleshores, s’ha vingut utilitzant fins ara amb grups organitzats per tal de posar-la a prova i detectar possibles incidències. I un cop superat aquest període de prova, la instal·lació s’obre definitivament a tots els usuaris.
 
D’aquesta manera, els interessats tindran diferents opcions de poder fer ús d’aquest nou equipament. 
En aquest sentit, l’Ajuntament de La Seu ha posat a disposició un abonament anual per a gaudir del rocòdrom del Parc del Segre destinat a practicants federats d’aquesta modalitat esportiva, i amb experiència, coneixements i material d’escalada. Aquest abonament, es pot combinar amb una bonificació en el preu, amb el que ja existeix per accedir al búlder de la zona esportiva.
 
I per aquells practicants i aficionats a l’escalada que no disposin de llicència federativa, també hi ha l’oportunitat de poder gaudir del rocòdrom municipal amb entrades de dia, que inclouen l’assessorament d’un monitor i l’assegurança d’accidents per un dia. A més, també hi ha la possibilitat de llogar el material necessari en cas que algun usuari no en disposi.
 
Finalment, el Parc del Segre ha incorporat també el rocòdrom a la seva oferta d’activitats esportives en el medi natural per a grups familiars i escolars, fet que amplia el ventall de possibilitats per a gaudir d’aquest equipament de referència. 
Les expectatives d’utilització d’aquest nou equipament, finançat amb fons europeus a través del projecte Fer de la Frontera un Camí cap a la Formació del programa Poctefa, són «força positives» degut al bon nombre de practicants i aficionats a l’escalada que hi ha al territori, a la manca d’aquest tipus d’instal·lacions i a la seva ubicació i accessibilitat en trobar-se dintre del recinte del Parc del Segre, segons informa l’Ajuntament de la ciutat urgellenca. 
 
Per altra banda, el personal tècnic del Parc del Segre s’encarregarà del manteniment i l’actualització de les diferents vies d’escalada de les que disposa el rocòdrom i que oferiran diferents graus de dificultat per als escaladors.
 
Tarifes Vigents / L’entrada individual per federats (sense monitor ni material) és de 15 euros. Mentre que l’entrada individual per no federats (inclou monitor i material) és de 15 euros per menors de 16 anys i 20 euros per adults. I pel que fa als abonaments anuals, pel búlder del poliesportiu n’hi ha un de 30 euros per als menors de 16 anys, mentre que pels adults és de 45 euros. I en respecte al rocòdrom del Parc del Segre, el preu és de 60 euros pels menors de 16 anys i de 80 euros pels adults. I si es vol l’abonament en conjunt (dels dos indrets), pels menors de 16 anys és de 75 euros i pels adults té un cost total de 100 euros. 
 
Els interessats en aconseguir un abonament anual ho poden fer a les oficines del Servei d’Esports (Palau Municipal d’Esports. Camí Ral de Cerdanya, 31) o a les oficines del Parc del Segre. Cal recordar que, d’acord amb els convenis subscrits per l’Ajuntament amb les entitats esportives locals i per tal de promoure les activitats esportives, els socis de la UEU disposen de bonificacions en el preu dels abonaments anuals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT