PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Restriccions en algunes vies per risc d’incendis

Algunes carreteres secundàries són només per als vehicles dels veïns

Per RAFA MORA

Una de les senyalitzacions.
Una de les senyalitzacions. | R. M. S.
L’onada de calor no només no marxa sinó que la previsió és que encara hi sigui durant uns dies, i per tant el risc d’incendi segueix sent el màxim. És per això que la reunió de fa unes setmanes entre els tècnics dels diferents comuns i Protecció Civil va deixar sobre la taula la normativa d’actuació en aquesta situació, la qual inclou que en nombroses vies del Principat la circulació estigui restringida a només els veïns de la zona.
 
Francesc Areny, director de Protecció Civil, explica que cada comú ha posat les senyalitzacions de restriccions en aquells camins que ha considerat oportuns. «Es limiten els accessos pel perill que pot suposar pel fet de tenir un risc tan alt d’incendis», assegura Areny, que confirma que encara que la situació s’alleugerés una mica pel que fa a les temperatures, la perillositat continuaria sent la mateixa perquè a peu de terra hi ha molta calor acumulada. En aquest moment, encara es manté el nivell de risc extrem, que és el màxim de l’escala amb què treballa Protecció Civil. 
 
«Si baixéssim del risc extrem actual a elevadíssim, res no canviaria», afirma Areny, que recorda que les vies actualment limitades al trànsit seguirien en aquest estat. De fet, cada comú ha instal·lat tanques informatives en què es prohibeix l’accés de vehicles a motor, i aquest només està permès en cas d’haver d’accedir a alguna zona habitada. «El risc extrem, en tot cas», hi va afegir Areny, «continuarà tota la setmana encara que puntualment es reduís una mica».
 
Els barems de Protecció Civil / Protecció Civil valora el risc d’incendis seguint una taula en què el grau màxim és «extrem», el segon esgraó el situa en «elevadíssim», i amb aquests dos les restriccions com ara l’ús de les barbacoes públiques segueix vigent. Després, «en cas que baixés d’aquí», diu Areny, «ja es miraria si aixecar la normativa», i seria en aquesta situació a partir del risc considerat «elevat». Més cap avall la situació es cataloga de risc «moderat» i per últim de «baix». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT