PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito s’enfonsa en una exhibició final de Froome

En l’arribada dels Pirineus el resident perd més de sis minuts

Per JOAN JOSEP BLASCO

Cop d’efecte de Chris Froome. El cap de files de l’Sky va mostrar-se el més fort en la desena etapa del Tour de França, la primera de veritable muntanya. El britànic va guanyar i a més fent-ho de forma poderosa, aconseguint diferències respecte a tots els seus màxims rivals. Qui va tenir un mal dia va ser Joaquim Purito Rodríguez, que perdia més de sis minuts.
 
Els Pirineus van fer acte de presència. El dia transcorria entre Tarbes i La Pierre-Saint-Martin, de 167 quilòmetres. Tot es va decidir en la darrera ascensió, a 15 km de meta. L’Sky va portar la iniciativa i van imposar un ritme que va provocar que el grup capdavanter anés perdent unitats de forma continuada. El primer dels favorits en distanciar-se va ser l’italià Vincenzo Nibali, l’actual campió del Tour. Purito no tardaria a fer-ho. Va ser a 9,5 km per al final, i la seva devallada física va ser constant. A sis km Froome va realitzar l’atac que seria defnitiu. Alejandro Valverde, Alberto Contador i Tejay van Garderen van ser incapaços de seguir-lo. Només va aconseguir-ho Nairo Quintana. Això sí, a distància.

Froome es va exhibir el dia de la festa nacional francesa, i a part del mallot groc també es va posar el de la muntanya. Es va imposar amb un temps de 4.22,07 hores. A Quintana li va treure 1.04 minuts, a Valverde 2.01, a Van Garderen 2.30, a Contador 2.51, a Nibali 4.25 i a Purito 6.07. El resident català creuava la línia de meta amb cara d’haver patir, amb el mallot obert i el casc descordat. «No he tingut un bon dia. A 10 km per arribar em trobava bé, però quan en quedaven vuit m’ha vingut gana i ja era massa tard per menjar», admetia Rodríguez. En la general perd posicions i se situa setzè a 10,09 de Froome, el que li complica molt ocupar un dels caixons del podi a París. Avui es disputa l’onzena etapa entre Pau i Cauterets, amb 188 km per davant. Seran sis els ports a coronar, entre ells l’Aspin i sobretot el mític Tourmalet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT