PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Insomni torna per prevenir les conductes de risc dels joves

El programa d’oci nocturn se centrarà en el consum abusiu d’alcohol i drogues

Per EL PERIÒDIC

Cartell promocional del programa INSOMNI impartit a La Seu d'Urgell.
Cartell promocional del programa INSOMNI impartit a La Seu d'Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
El Servei de Salut de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell organitza la quarta edició consecutiva del programa INSOMNI, que engloba prop d’una vintena d’activitats d’oci nocturn alternatiu per a joves de la Seu d’Urgell i la comarca.
Amb aquesta proposta, INSOMNI té com a objectiu principal la «prevenció de conductes de risc com el consum abusiu d’alcohol i drogues» segons ha comunicat l’organització. A més, també planteja el foment de la participació activa dels joves de l’Alt Urgell, la promoció de l’esport i de la cultura, el joc en equip i la convivència. De la mateixa manera, els joves alturgellencs podran gaudir de diverses activitats d’oci durant les nits d’estiu que tindran lloc en diferents espais de la Seu d’Urgell, Castellciutat, Alàs, Oliana, Peramola, Organyà, Montferrer i altres poblacions properes de l’Alt Urgell.
 
Un altre objectiu del programa, segons ha manifesta la nova regidora de Joventut de l’Ajuntament de La Seu, Sílvia Iscla, «és pensar per a tota la diversitat juvenil de la nostra comarca, i és per això que podem trobar i gaudir d’una gran varietat d’activitats». A més, «des de Joventut volem animar a tot el jovent a participar-hi». 
 
INSOMNI recull totes les festes majors de la comarca amb l’objectiu que les festes dels pobles més petits no es perdin, ja que són tradicions arrelades del territori, per tal que els joves puguin continuar gaudint d’aquestes de manera sana i tradicional. A més, el programa també incorpora activitats culturals, esportives, de lleure o festives que es realitzen a cada municipi i estan organitzades per diferents entitats, associacions o grups de joves.
 
Propostes del programa / INSOMNI també es centra en potenciar activitats tradicionals que fa molts anys que es duen a terme a la comarca de l’Alt Urgell, com la Trobada d’Acordionistes, el FeMAP, la visita teatralitzada de la Peramola Medieval, o d’altres més novedoses, com la celebració d’una Nit Blanca o una pujada nocturna –en marxa nòrdica– fins a la Serra del Cadí amb lluna plena, sessions de cinema a la fresca o una remullada de nit a la piscina municipal de la Seu d’Urgell, entre d’altres.
Remarcar també que algunes d’aquestes activitats proposades són gratuïtes, mentre que altres tenen un preu reduït. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT