PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els núvols acompanyaran les festes majors d’Escaldes i St. Julià

En cas de pluges intenses, els concerts a l’aire lliure de Bongo Botrako, Rebeldes i la Guàrdia, es suspendran

Per ESTEFANIA GRACIA

Ball de sardanes a la parròquia d'Escaldes-Engordany
Ball de sardanes a la parròquia d'Escaldes-Engordany | TONY LARA
Escaldes-Engordany i Sant Julià, van iniciar ahir les seves respectives festes majors. Tot i que la celebració va venir acompanyada d’un ambient ennuvolat, doncs ja cap al migdia, el temporal va deixar caure els primers xàfecs –que van repetir-se en petits intervals durant tota la tarda–. I la negror del cel, no va desaparèixer durant la resta de jornada, i és que els núvols no van deixar veure el sol que –a estones molt esporàdiques– semblava que volgués aparèixer.
 
Tot i això, segons el Servei de Meteorologia d’Andorra, durant els propers tres dies, l’ambient seguirà ennuvolat, tot i que no es preveuen fortes pluges o xàfecs importants que puguin eclipsar els actes, i més que res, els concerts que s’oferiran durant el que queda de Festa Major. Però davant la possible situació, el Comú d’Escaldes comenta que en cas de que caiguin tempestes molt fortes, els concerts que es faran al carrer –com el de Bongo Botrako o el de Rebeldes i La Guardia– «s’hauran de suspendre». Ja que l’altre espais disponible on es podrien instal·lar els equips de so i tot el material necessari (al Prat del Roure), ja està ocupat per l’Orquestra Meravella. 
 
Pel que fa als concerts de Sant Julià, tampoc es preveu que aquests es puguin traslladar en cas de tempestes intenses, doncs «tot el material que s’ha d’instal·lar i traslladar tota l’estructura ja muntada, és molt complicat» comenta el Comú de la parròquia. 
 
Deixant de banda els problemes meteorològics, ambdues parròquies van poder començar el programa amb il·lusió i entusiasme, doncs cap a les 19 hores, Escaldes marcava el tret de sortida amb les traques anuals que anuncien l’inici de la Festa Major. Per la seva banda, Sant Julià començava amb una activitat lúdica cap a les 17 hores, amb ‘Volta’l Andorra Segway Tour’. Tot i que marcava el tret d’inici clau a les 19, amb l’obertura de la Ràdio Festa Major de la parròquia. 
 
Properes previsions / Segons el servei de Meteorologia d’Andorra, diumenge s’espera una jornada solejada, però emmarcada per la presencia de núvols alts pel matí i del creixement de cúmuls inofensius que es desenvoluparan durant el transcurs de la tarda. Pel que fa a dilluns, es preveu formacions nuvoloses acompanyades de possibles xàfecs. I dimarts, s’espera que el temps millori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT