PUBLICITAT

Els alcaldes del Pirineu pressionen Ada Colau

Una delegació es van reunir divendres passat amb l’alcaldessa

Alcaldes del Pirineu reunits amb Ada Colau
Alcaldes del Pirineu reunits amb Ada Colau | Albert Batalla
Els alcaldes de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de la Seu, Albert Batalla, entre altres màxims representants de municipis del Pirineu. es van reunir divendres passat a Barcelona amb la seva alcaldessa per sol·licitar-li que no renunciï a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2026, després del plenari que va celebrar el consistori de la capital catalana aquell mateix dia.

Durant la sessió els partits de l’oposició, CiU, Ciutadans, ERC i PSC van aprovar la creació d’una comissió no permanent d’estudi de la candidatura. La comissió, que té com a objectiu fer un seguiment i valoració de la candidatura i estudiar els principals aspectes econòmics i socials, era una petició dels grups municipals de CiU i PSC, que van criticar la precipitació amb la qual el govern municipal va descartar continuar amb la candidatura per raons ambientals i socials.

Després de la seva trobada amb Colau, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, es va ratificar en la necessitat que el projecte tiri endavant perquè considera que es tracta «d’una decisió important per a la ciutat i pel territori que caldrà seguir amb atenció i treballar amb rigor perquè defenso una candidatura potent i sostenible que situï els Pirineus al món». També creu que a partir d’ara «cal treballar des dels arguments i sense prejudicis per arribar a un sí final, després del no inicial i del potser actual».

Colau va anunciar la retirada del projecte uns dies després de ser escollida alcaldessa de la Ciutat Comtal al defensar que el seu equip havia actuat amb coherència amb el que havia dit en la campanya electoral i dient no a un esdeveniment que va assegurar que no té prou consens. Alhora i després del rebombori que va provocar, va lamentar que la decisió no l’hagués pogut comunicar personalment als actors implicats.

PLENARI/ Durant la sessió plenària del consistori barceloní, el líder municipal de CiU, Xavier Trias, va demanar l’elaboració d’un calendari per decidir la continuïtat o no de la candidatura, mentre que el regidor d’ERC, Juanjo Puigcorbé, va recordar que la comissió permetrà estudiar a fons el projecte de la candidatura. Santiago Alonso de Ciutadans va criticar Colau per improvisar i prendre decisions unilaterals.

Per la seva part, el president del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, va assegurar que la celebració dels jocs afavorirà la dinamització econòmica i el lideratge de la ciutat. El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va criticar que la comissió vulgui estudiar la candidatura quan, segons ell, el projecte ja era ferm i s’ha treballat en el durant anys.

Finalment, el regidor de la CUP Josep Garganté va qualificar com «aberrant» la idea que uns jocs es plantegin per solucionar la manca d’infraestructures i inversions del Pirineu que es responsabilitat dels governs espanyol i català.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT