PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Desestimat el recurs dels treballadors de la justícia

El TSJ creu que la comissió de la funció pública ja els representa

Per EL PERIÒDIC

Seu de la Justícia
Seu de la Justícia | Tony Lara
El recurs presentat pel Sindicat de Personal de l’Administració de Justícia i l’Associació de Secretaris Judicials sobre la  vulneració del seu dret a la llibertat sindical durant el procés de discussió de la llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris, ha estat desestimat pel Tribunal Superior de la Justícia.

Els treballadors adscrits a la justícia van presentar el recurs a la Batllia contra la Llei qualificada del Pla de pensions de la Funció Pública perquè consideraven que s’havia lesionat els drets dels treballadors en els processos de negociació i aprovació del text. Segons el sindicat el Govern no va informar la Comissió Consultiva dels treballadors de la Justícia, ni va demanar el seu parer, a l’hora d’elaborar la reforma de les pensions dels treballadors del sector públic.

En el seu escrit, els treballadors de l’Administració de la Justícia es queixaven de que no s’els consultés per elaborar la reforma del Pla de Pensions de la Funció Pública com es va fer amb la resta de treballadors, que van tenir la oportunitat de sotmetre’l a la Comissió Consultiva de tot el funcionariat de l’Administració general.

El Tribunal Superior ara, segons informava ahir la televisió pública, deixa clar que l’associació que aglutina els secretaris judicials, i que va presentar juntament amb el Sindicat el recurs, no està legitimada a presentar cap acció per defensar el col·lectiu ja que no està inscrita en el registre d’associacions sindicals del Principat, cosa que vol dir que formalment, no existeix.

Per altre banda, el Tribunal admet que no es va tractar el projecte de llei de la reforma dels complements de pensió amb la comissió consultiva de la justícia, però alhora afirma que això no era necessari ja que el text legal afecta tots els funcionaris, que ja estan representats per la comissió consultiva de la funció pública amb qui sí que es va discutir el projecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT