PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estrena il·lusionant de l'FC Andorra

L’efecte de quinze dies de feina de pretemporada es reflecteix amb una golejada en el primer test

Per Iván Moure

Sebas assenyala l’escut de l’FC Andorra amb alegria després de marcar un gol en partit de lliga a Aixovall, la temporada passada.
Sebas assenyala l’escut de l’FC Andorra amb alegria després de marcar un gol en partit de lliga a Aixovall, la temporada passada. | FCA
La primera impressió que deixa l’FC Andorra de cara a la nova temporada, de retorn a la Primera Divisió Catalana, és del tot optimista. El primer amistós després de quinze dies de feina de pretemporada ha deixat diversos detalls de la personalitat que s’espera en aquest equip de cara a la temporada que està començant. Un 3-6 al camp del Rialp, de Tercera Catalana. L’estrena, amb la majoria dels jugadors tricolors encara verds en físic, ha estat il·lusionant.
 
El tècnic va utilitzar els 90 minuts per provar tot allò practicat fins ara. L’esquema tàctic habitual no variarà respecte del curs passat i de moment, tampoc s’han vist gaires cares noves. Pol a la porteria; línia de quatre per a Mateo (creta), Àlex Sánchez, Àngel i un dels nous fitxatges, Robert Font; doble pivot per a Roch i Ferré; línia ofensiva de tres per a Leo (dreta), Ludo i Sebas; i en la punta d’atac Arturo Gándara. El domini tricolor va ser total des del xiulet inicial. «Hem tingut bones combinacions, rapidesa per moure la pilota i ocasions de gol», va resumir Justo. També es va notar que aquest onze delatava pocs canvis respecte de l’habitual del curs passat. «Sobretot s’ha vist alhora de defensar. Hem jugat amb les línies juntes, amb bones basculacions i ajuts», va afegir. Els jugadors es coneixen i es nota al terreny de joc. Així va arribar el gol d’Arturo Gándara, que no ha trigat en deixar el seu segell d’home-gol. Després van ser Sebas, Leo i Ludo els que van fer pujar el 0-4. Els quatre de dalt. Els que han de tenir la responsabilitat en atac en la Lliga. Tots ells van veure porta, però «sobretot va agradar la connexió entre Ludo i Arturo, en un millor estat que la resta».
 
4-1-4-1 A LA SEGONA PART

A la segona part l’Andorra va jugar amb la variant més utilitzada, la 4-1-4-1, però sense una alineació acostumada a jugar cada cap de setmana. El formaven Mateo (dreta), Roch, Àlex i el juvenil Viladot (esquerra) en defensa; el pivot per a Àngel; la línia de quatre migcampistes amb l’altre nou fitxatge, Pau Viladrich, Ludo, Sebas i Arturo; i en la punta el brasiler Marcus, que està a prova. Va costar més tenir el control i de fet es van encaixar dos gols evitables. L’1-4 per falta de contundència alhora de rebutjar i el 2-4 per una errada de marcatge en un córner. Ludo va marcar dos gols més per culminar el seu hat-trick i encara va haver-hi temps per veure un tercer gol del Rialp, després d’una pilota perduda al mig del camp.
 
Justo va acabar amb bones sensacions, però conscient de què hi ha vells vicis que s’han de polir. Més clar no podia ser: «Si un Tercera ens fa tres gols per culpa nostra, imagina un de Primera. En això encara estem coixos però tenim temps per solucionar aquest problema».
 
MARCUS CONVENÇ JUSTO

Una de les conclusions de l’entrenador tricolor és que  el brasiler Marcus, que està entrenant a prova, l’ha convençut. «En punta o en qualsevol lloc de la mitja punta ens pot ser molt últim. Intentaré que es quedi». Sobre els nous fitxatges també va tenir bones paraules. De Font, que va jugar en el lateral esquerre, va dir: «Amb ell guanyem agressivitat. És intens, compromès i no acostuma a perdre la marca». Viladrich el veu jove però «amb personalitat i qualitat per fer l’última passada».
 
Sobre el disseny de la plantilla, Justo va admetre que el lateral esquerre del Lleida B, Àlex Cistero, té una oferta però «sembla que té altres opcions i no acaba de donar el sí». També pretén incorporar un jugador de tall defensiu i un punta, es quedi o no Marcus, sempre pensant en el juvenil: «Ha pujat de categoria i li traurem partit», va deixar clar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT