PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Policia intervé en trobar-se un nadó sol en un cotxe al Fener

Els pares, espanyols no residents, afirmen que cada deu minuts anaven a veure que tot anava bé

Per Rafa Mora

L’aparcament del Fener d’Andorra la Vella, ple de de vehicles estacionats.
L’aparcament del Fener d’Andorra la Vella, ple de de vehicles estacionats. | Tony Lara
La  Policia va haver d’intervenir el passat dilluns al matí en rebre una trucada que els avisava de la troballa d’un nadó en l’interior d’un vehicle que estava estacionat en l’aparcament del Fener d’Andorra la Vella. Arrel de la trucada d’una ciutadana, una patrulla es va presentar als llocs dels fets per estar al cas de la situació. Finalment els pares del nadó, espanyols no residents, es van presentar i van dir que només el deixaven sol en estones curtes mentre feien algunes gestions. La Policia els va instar a reflexionar i, amb el nen en perfecte estat, es va tancar el cas.
 
Els fets van ocórrer a les 10.30 hores del matí del dilluns, quan una ciutadana que era a l’aparcament del Fener d’Andorra la Vella va veure dins d’un vehicle amb matrícula espanyola un nadó tot sol. Al moment la ciutadana va trucar a la Policia, que es va presentar amb una patrulla el més aviat possible. En arribar, van constatar que dins hi havia el nen, i van iniciar les investigacions per localitzar els propietaris del cotxe. 
 
Mentre la Policia andorrana es trobava gestionant la informació sobre el vehicle, contrastant les dades de la matrícula amb la policia espanyola, es van presentar als llocs dels fets els pares de la criatura. Segons van explicar, van deixar el nadó sol momentàniament, i també en estones de deu minuts hi tornaven a veure que tot anava bé, mentre ells feien altres coses. 
 
En tot cas, la Policia va requerir la presència dels pares a l’edifici policial, on se’ls va fer reflexionar, segons les fonts consultades, sobre la negligència que suposava deixar un nadó tot sol dins d’un cotxe. Finalment, donada que la situació no va suposar un delicte, i que l’infant es trobava en perfectes condicions, els pares van poder marxar amb normalitat i sense càrrecs.
 
No és la primera vegada/ No és la primera vegada que algú es deixa un nadó sol a dins d’un vehicle estacionat. En el record està la mort d’una nena de 18 mesos que va perdre la vida en quedar oblidada en el cotxe pel seu pare, que no va recordar que la portava asseguda al darrere. Això va ser el 16 de juny del 2003, i en el mateix escenari del passat dilluns, l’aparcament del Fener.
En aquell moment, el pare va deixar la dona en la seva feina i després havia de portar la nena a la cangur, però se li va oblidar i va marxar a la seva feina. Aquell dia va fer especialment calor, i la nena, assegurada a la cadireta, va acabar morint per un quadre de deshidratació que li va provocar insuficiència renal amb edema cerebral. 
 
El pare no es va adonar de la presència de la seva filla, morta, a dins del cotxe, fins ben entrada la tarda, quan va anar a fer algunes gestions al carrer de l’Obac i se la va trobar. Llavors ja va ser tard tot i que immediatament va arribar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per intentar salvar la vida de la seva filla. Tot i que els metges van intentar reanimar-la durant gairebé tres quarts d’hora, finalment va morir.
 
El cas va acabar en els tribunals. El Tribunal de Corts va considerar l’home culpable d’un delicte d’homicidi per imprudència, el que va suposar una pena d’un de condicional, de manera que no va haver d’ingressar a la presó. En tot cas, es va considerar la pena personal que suposava aquest fet. El pare va necessitar tractament psiquiàtric.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT