PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’advocat dels Pujol reitera que Andorra no té perquè cedir dades

La jutgessa del cas demana una resposta de les autoritats del país

Per EL PERIÒDIC

Jordi Pujol durant la seva compareixença en front de la comissió d’investigació del Parlament.
Jordi Pujol durant la seva compareixença en front de la comissió d’investigació del Parlament. | EL PERIÒDIC
La jutgessa Beatriz Balfagón–que s’encarrega d’investigar la fortuna oculta de l’expresident català Jordi Pujol– ha remès a les autoritats andorranes una providència recordatòria de la comissió rogatòria que els va enviar el desembre de l’any 2014. I és que la jutgessa assegura que han passat vuit mesos i «no s’ha facilitat la informació requerida sobre els comptes que la família Pujol pogués tenir als bancs d’Andorra». 
 
En front d’aquests fets, l’advocat de la família Pujol, Jean-Michel Rascagneres, ha volgut recordar el secret de sumari i ha apuntat que, si no s’ha lliurat la informació, és perquè la demanda era incompleta. A més, ha apuntat que la proximitat de les eleccions catalanes «revifarà els rumors sobre el cas Pujol» i nega les informacions que han aparegut recentment en diversos rotatius espanyols. 
 
Rascagneres també ha afirmat que el que es publica sobre aquesta comissió rogatòria «no correspon a la realitat perquè ningú, salvat el jutge,  té accés a la informació».
En la comissió rogatòria que Balfagón va enviar a Andorra l’any passat, es demanaven els moviments bancaris de la família Pujol –l’esposa Marta Ferrusola, els fills Marta, Mireia i Pere i el propi Jordi Pujol– en la Banca Privada d’Andorra (BPA) i Andbank. Al·legant que hi havia la sospita que aquests comptes poguessin provindre «d’abusos en l’alta funció pública». 
 
A més, segons el portal web de 20 minutos, la jutgessa va fer la petició amb «màxima urgència», però les autoritats del Principat «van demanar més concreció sobre els fets que s’estaven investigant abans d’acceptar la sol·licud de Balfagón». 
La jutgessa creu que la diligència que es demana és «imprescindible» per esbrinar l’origen dels comptes dels Pujol a Andorra, tot i que aquests sempre han defensat que la fortuna prové d’un llegat que els va deixar el pare de l’expresident de la Generalitat, Florenci Pujol. 
 
Per la seva banda, el Ministre d’Interior i Justícia d’Andorra, Xavier Espot, ha volgut afirmar que la col·laboració de les autoritats judicials andorranes en la investigació de la família Pujol ha estat «plena, absoluta i, per tant, no millorable», segons indica el portal web de 20 minutos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT