PUBLICITAT

ORDINO

Jardins d’Art, un concurs artístic amb obres repartides per Ordino

L’esdeveniment premiarà les dos millors segons el jurat i el públic

Per EL PERIÒDIC

La directora de l'Escola d'Art d'Ordino, Rosa Mujal, i el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, ahir.
La directora de l'Escola d'Art d'Ordino, Rosa Mujal, i el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, ahir. | ANA/ M. B.
23 artistes de diferents nacionalitats participen aquest cap de setmana al certamen Ordino Jardins d’Art, el nou format del concurs de pintura. Els creadors donaran a conèixer les seves obres en diferents indrets de la parròquia. La directora de La Capsa, l’Escola d’art de les Valls del Nord, Rosa Mujal, va detallar ahir que «s’ha triat un recorregut bastant tancat que surt de la plaça de l’Església», segons informa l’ANA. Les obres es col·locaran també a la Casa-Museu d’Areny-Plandolit, al prat de Call, als jardins de Casa Rossell, a l’Auditori Nacional, a la placeta del Pajó i al carrer dels Cóms, entre d’altres.
 
El públic podrà realitzar el circuit amb l’ajuda d’un mapa que indica els punts on s’han instal·lat les creacions artístiques i al final del recorregut podrà votar l’obra que més li agradi. Amb el recompte dels vots populars, l’artista més votat obtindrà mil euros i una exposició individual a la Galeria Mama Maria. 
 
El concurs Ordino Jardins d’Art és un premi d’arts visuals a l’exterior que donarà l’oportunitat als artistes de defensar la seva obra davant d’un jurat i «precisament això és el que marca la diferència», va aclarir Mujal. El premi professional al millor artista consisteix en 2.500 euros i una mostra individual a la galeria Pilar Riberaygua.
 
El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel, va explicar que «pretenem obrir-nos al turisme i al país per donar un altre punt de vista de la parròquia». Per a l’organització de la primera edició s’ha fet una selecció estricta d’artistes per aportar un aire contemporani al concurs que «neix amb la intenció de donar-li continuïtat». Entre els participants hi ha Sílvia Guillem, Montse Mayol, Jean-Luc Herbert, Maite Luque i Alexandre Bouzidi, entre molts d’altres creadors de diferents disciplines. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT