PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FC Andorra: Hi ha feina a fer

L’FC Andorra empata amb el Girona B en un matx on cada equip domina una part

Per JOAN JOSEP BLASCO

Cisteró debutava amb la samarreta tricolor.
Cisteró debutava amb la samarreta tricolor. | Emilio Prenas
Primer punt per a l’FC Andorra en el seu retorn a la Primera Catalana. En tant sols noranta minuts l’equip ja va poder comprovar que les coses aquesta temporada seran molt diferents a les de la passada. L’empat amb el Girona FC B (1-1) demostra, pel que es va veure al camp, que l’exigència serà màxima. Que ningú regala res i que si realment es volen sumar els tres punts, s’han de fer moltes coses bé. El físic serà una altra de les premises, perquè en aquest enfrontament ni uns i altres es troben en el seu millor moment. És qüestió que vagin passant les setmanes.
 
L’estrena a l’Estadi Nacional no va portar més gent que a Aixovall. Els tricolors van sortir amb les idees clares. Als cinc minuts es produïa una doble ocasió. Riera centrava des de banda dreta i Arturo rematava, però la defensa rebutjava l’esfèrica, que arribava a Oriol. Aquest acrobàticament rematava direccionant la pilota a la base del pal, però Quintanas es mostrava ràpid de reflexes per realitzar una estirada i desviar el cuir a córner. El perill es va traslladar de porteria. Mohamed, amb el cap després d’un llançament de falta, rematava ajustat al pal. Al 18’ es va produir el primer dels maldecaps per a Justo Ruiz. Robert havia de ser substituït. En l’escalfament va notar una punxada muscular que un cop es va iniciar al matx va anar a més. Se farà una ecografia i podria estar 10 dies de baixa. Al camp sortia Victor Hugo, el que va significar un canvi de peces al tauler. Va col·locar-se en el lateral dret i en la posició de central es posava Mateo.
 
Tot seguit Arturo tornava a tenir el gol als seus peus. Amb l’oposició d’un defensa encarava per velocitat al porter, que va encertar-li les intencions. Al contraatac els tricolors rutllaven. Se sentien còmodes. Riera destacava com a assistent. Veia com Juli entrava per velocitat i li feia una passada que el davanter andorrà xutava tal i com li venia, però va sortir massa desviat. Riera continuava en la seva faceta i Arturo no va arribar per centímetres en una passada que hagués posat en greus problemes al porter gironí.
 
Canvi de rumb

Mentre que el primer període va ser tricolor, en el segon els catalans es van imposar. Només rependre’s el partit  ja es va comprovar que seria el guió diferent al que s’havia pogut veure durant els primers 45 minuts. En una jugada ràpida López es quedava sol davant Pol i quan va efectuar el xut Cisteró, un dels millors jugadors tricolors sobre el camp, va llançar-se al terra per desviar l’esfèrica. El filial gironí estava millor posicionat. I per velocitat també s’imposava. Carbó ho intentava de fora l’àrea, però amb un tir massa centrat que el porter no va tenir problemes en aturar.
 
Al 63, Riera s’escapava i a l’entrar a l’àrea quan tractava de superar Quintanas aquest el va fer caure. El mateix jugador s’encarregava de transformar el penal. Els gironins no es van venir a baix amb el gol. Ben poc van tardar en apropar-se a l’empat. Sanding no ho va aconseguir en una situació realment franca. Tot sol rematava de cap quan ho tenia tot a favor per marcar. Qui no va errar va ser Mahamadou a 10 minuts per al final, posant la cama saltant en una centrada per la dreta que posava la igualada. El marcador es podria haver mogut en qualsevol dels dos costats. Primer Pol efectuava una gran aturada a Sepúlveda. Després va ser Leo qui en un contraatac realitzava una passada entre línies cap a Riera per encarar porteria, però la seva rematada s’escapava fora per poc. I per acabar, ja en el temps de descompte, Pol desviava l’ocasió de Ferrón, que s’havia plantat tot sol davant seu.
 
Àngel passa pel quiròfan

Quedaven pocs instants per concloure el matx i els tricolors provaven d’aconseguir el gol que els donés la victòria. En el llançament d’una falta penjada a l’àrea Àngel buscava la rematada de cap, però el porter va sortir amb els dos punys i va impactar amb la seva cara, el que li va provocar el trencament del nas. Ahir mateix va ser operat a l’hospital Nostra senyora de Meritxell i el període de baixa que se li presenta és entre un mes i mig i tres mesos, depenent com evolucioni. Aquest és un problema important per al tècnic, ja que té la defensa tocada de cara al partit contra l’FC Martinenc de dimecres, que es recupera de la primera jornada.
 
Després del matx Ruiz considerava que l’empat havia estat just pel que s’havia vist sobre el terreny de joc. «Han estat dues parts molt diferents. En la primera hem creat ocasions clares i no les hem aprofitat. En la segona ells han estat superiors físicament i millor posicionats», exposava el tècnic, remarcant l’exigència que suposa la Primera Catalana, sobretot a nivell de desgast: «En la segona part queda clar que el ritme d’aquesta categoria és diferent». Cada matx serà disputat. «Hem vist el que serà aquesta temporada, on tocarà patir», perquè qualsevol dels dos equips en els darrers instants es podrien haver fet amb els tres punts. La posada en escena a l’Estadi Nacional, tot i la manca de públic, el va satisfer. «Fa goig. L’escenari per la categoria on estem és immillorable», i impressiona a primera vista als rivals per les seves dimensions, ja que «segurament és el camp més gran que trobem en tota la Primera Catalana».

Mateo sorprèn tothom i anuncia que deixa el club

# Ben poc s’esperaven a l’entitat la decisió de Mateo Rodríguez. El lateral uruguaià es reunia amb Justo Ruiz en acabar l’enfrontament per anunciar-li que no tornarà a jugar amb la samarreta tricolor i que deixa el club. La renovació del jugador es va fer esperar aquest estiu. Va ser la que més va costar per fer-se efectiva, ja que no arribaven a un acord en les condicions en què es basava la renovació de contracte. El jugador, que portava una temporada com a tricolor, considera que l’entitat no ha complert amb el que en el seu dia li van oferir. Aquest fet, sumat a la seva situació personal, ja que properament serà pare, el fa decidir-se per tornar cap a casa seva. Sobre la taula compta amb vàries ofertes per incorporar-se a algun club. Amb aquesta baixa l’FC Andorra es planteja el fitxatge d’algun altre jugador perquè la defensa queda tocada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT