PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Albós recupera la bicicleta i està a punt per a la crono

L’andorrà pot completar un entrenament abans de disputar la prova avui

Per I. MOURE / A. CANES

David Albós, en la contrarellotge dels Mundials de l’any 2012 a Holanda.
David Albós, en la contrarellotge dels Mundials de l’any 2012 a Holanda. | FACEBOOK
Després de tres dies de patiment, David Albós va poder recuperar finalment la seva bicicleta, que havia perdut la companyia aèria amb la qual viatjava, American Airlines, i avui podrà competir en la contrarellotge dels Mundials de Richmond (Estats Units), això sí, sense haver pogut entrenar gaire. 
 
Diumenge, l’andorrà va arribar a Richmond i es va trobar que la caixa que transportava la bicicleta, juntament amb les bambes de competició, no havien arribat. La companyia el va informar que la cabra s’havia quedat a Barcelona i no havia viatjat en el mateix vol que Albós. Mentre no tenia l’aparell, el de l’Agrupació Ciclista (ACA) va demanar a altres equips si li deixaven alguna per entrenar, però no va tenir gaire èxit. 
 
El dilluns a mitja tarda, Albós es va desplaçar a l’Aeroport Internacional de Norfolk, sense saber si es trobaria amb la bicicleta. Finalment, però, la va poder recuperar i a les 22h va arribar a l’hotel, sense possibilitats d’entrenar. Ho va fer per primera vegada ahir al matí i va poder completar tres quartes parts del circuit d’avui. Va ser el primer dia en què l’andorrà va poder estar més tranquil i sense els nervis de no tenir la bicicleta, però aquest problema el podria afectar de cara a la competició: «Vist els tres dies que he passat tinc por que se’m faci llarg així que intentaré dosificar-me bé», va comentar l’andorrà, que no es va voler posar més pressió al damunt de tota la que ha patit amb la pèrdua temporal de la biciclea: «El meu objectiu és fer-ho el millor possible. No em vull posar cap mena de pressió ja que ja he patit prou fins ara. Faré el màxim possible, però no sé com sortirà aquesta crono». 
 
La contrarellotge es disputarà a partir de les 19h fins les 21:30h, hora andorrana, i comptarà amb 53 quilòmetres de recorregut i 245 metres de desnivell positiu. Albós va explicar que el traçat de Richmond no li és desfavorable, però lamenta el que ha succeït amb la companyia aèria: «El circuit és trenca-cames amb constants pujades i baixades. No em desagrada perquè és poc tècnic, menys la part final, però logicament m’hauria agradat fer-lo en altres condicions».
 
Serà la quarta vegada que el ciclista de l’ACA representi a Andorra en uns Mundials. De les tres anteriors, Florència 2013 va ser la crono en la qual millor resultat va obtenir, amb una 67a plaça d’entre els 77 participants. Des que es va confirmar que aniria a Richmond, Albós ja va explicar que repetir aquell resultat seria complicat, i les dificultats que ha patit amb el viatge li ho posaran encara més complicat, però ell no renuncia a res.
PUBLICITAT
PUBLICITAT