PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’estació de busos serà deu andanes en un vial

El projecte a Borda Nova es descarta i es farà a Prat del Rull

Per ESTHER JOVER MARTIN

Recreació virtual de la futura Estació d’Autobusos d’Andorra al vial del Prat del Rull.
Recreació virtual de la futura Estació d’Autobusos d’Andorra al vial del Prat del Rull. | SFGA
El projecte de l’Estació Nacional d’Autobusos que durant l’última campanya electoral els candidats Jordi Cinca i Rosa Ferrer van presentar a bombo i platerets se n’ha anat en orris. El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va confessar ahir que els tècnics, després de sis mesos de feina, han constatat que no es pot fer el que s’havia plantejat als terrenys de Borda Nova. 
 
La nova ubicació és el vial de la unió del Prat del Rull, al costat d’on s’aixeca la futura Seu de la Justícia (és un vial fruït de la urbanització de la zona, no sobre el riu). El vial fa 18 metres d’amplada i s’hi habilitaran deu andanes, a més d’instal·lar-hi oficines per vendre els bitllets i un espai per als passatgers. «L’estació estarà feta abans de l’estiu que ve», va afirmar Alcobé. De fet, l’estació tan sols serà unes andanes i una marquesina, segons es pot comprovar a la recreació virtual que ha difós el Govern. El cost serà de 500.000 euros, molt lluny dels 13,5 milions d’euros que hauria costat el projecte anterior. Per fer l’estació a Borda Nova calia fer un vial subterrani per accedir a un altre terreny, cedit pel Comú d’Andorra la Vella, en què s’ampliaria l’equipament en una segona fase. L’opció no és viable.
 
La consellera del grup mixt Rosa Gili va criticar durament que el tàndem Cinca-Ferrer, candidats de DA per Andorra la Vella en les últimes eleccions generals, presentessin el projecte quan ells tenien accés a informació privilegiada i sabien que l’estació no es podria aixecar allà.
 
Alcobé es va justificar dient que «en aquell moment, creiem que es podria fer bé» i va afegir que «hem de fer un projecte realista i tècnicament viable». Aprofitant la pregunta presentada per la consellera Gili, el ministre va deixar anar l’anunci de la nova estació. Gili va advertir que «el grup parlamentari mixt demanarà tota la informació sobre el nou projecte». 
 
Finalment, la tan anhelada Estació d’Autobusos d’Andorra serà una realitat en menys d’un any si es compleixen les previsions d’Alcobé. Les companyies de línies regulars internacionals i els autobusos que arriben de fora ja tindran un lloc estable per descarregar i recollir passatgers ja que hi haurà una desena d’andanes disponibles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT