PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’UdA inicia la col·lecció de llibres ‘Campus’

El patrimoni cultural i l’entorn comunicatiu, els dos primers temes

Per EL PERIÒDIC

D’esquerra a dreta, Univers Bertrana, Miquel Nicolau i Cristina Yáñez, ahir a la Universitat d’Andorra.
D’esquerra a dreta, Univers Bertrana, Miquel Nicolau i Cristina Yáñez, ahir a la Universitat d’Andorra. | ANA / B. N.
«Totes les publicacions de la col·lecció Campus es publicaran en format digital perquè tothom les pugui consultar gratuïtament des de la nostra biblioteca digital», va anunciar ahir el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, durant la presentació dels dos primers números de la col·lecció. Les dos publicacions són els llibres Patrimoni cultural d’Andorra, de Cristina Yáñez, i L’entorn comunicatiu d’Andorra, d’Univers Bertrana amb la col·laboració de Josep Maria Altarriba, Antoni Caus i Ricard Poy. Els dos llibres ja es poden adquirir a les llibreries i més endavant seran accessibles en format electrònic. 
 
L’objectiu de la col·lecció és difondre tot el coneixement que sorgeix des dels diferents departaments de la Universitat. Nicolau va subratllar que «com a universitat pública tenim l’obligació i la responsabilitat d’obrir els coneixements a tothom»,  segons informa l’ANA. Per complir amb la voluntat expressada, el rector va reiterar que «ens comprometem a obrir, a través de publicacions en format digital, totes les publicacions de la col·lecció Campus perquè tothom hi pugui accedir des de la nostra biblioteca virtual». 
 
A més, tot i que suposa un cost addicional, Nicolau va garantir que «també se seguiran editant les publicacions en format paper». En relació amb les pròximes publicacions, el rector va avançar que l’any 2016 es publicarà una nova obra: Llengua i literatura d’Andorra i els Pirineus, Pirineus, a càrrec d’Albert Villaró, Carolina Bastida, Univers Bertrana i Ramon Sistac.
 
Quant a Patrimoni cultural d’Andorra, l’autora va comentar que «no pretén ser un compendi de tot el patrimoni cultural d’Andorra, ja que això seria una tasca pretensiosa i inabastable» sinó que «es tracta d’un llibre d’iniciació perfecte per a totes aquelles persones que volen conèixer amb més profunditat diferents aspectes del patrimoni que atresora el país», va explicar Yáñez. «El lector podrà entendre, amb un llenguatge molt pedagògic, quines són les claus interpretatives del patrimoni andorrà», va concloure.
 
L’autor de L’entorn comunicatiu d’Andorra va detallar que el volum, que compta amb diverses col·laboracions de professionals experts en l’àmbit comunicatiu, posa a l’abast del lector els coneixements essencials sobre l’entorn comunicatiu del Principat, fent un èmfasi especial en l’espai, el llenguatge, el marc jurídic i el règim històric i polític vist des d’un punt de vista periodístic. «Amb aquesta publicació aconseguim crear un corpus de coneixements que fins ara no existia», va dir Bertrana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT