PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Justo Ruiz demana als jugadors que donin un pas endavant

L’entrenador no vol que es repeteixi una imatge com la que va mostrar l’equip davant la Jonquera

Per JOAN JOSEP BLASCO

Busca reforços i Jordi Betriu pot ser el següent en convertir-se en jugador tricolor
Busca reforços i Jordi Betriu pot ser el següent en convertir-se en jugador tricolor | J.J.B.
Només dos punts dels dotze que s’han disputat. Són dos empats i dues derrotes les sumades en les quatre primeres jornades. No és una situació encara extrema, però sí que porta a la preocupació, sobretot tenint en compte com es va perdre el darrer matx contra la UE La Jonquera. L’FC Andorra va donar una mala imatge i es va mostrar sense recursos per encarar el plantejament del rival. Per aquests motiu l’entrenador, Justo Ruiz, demana una reacció. El treball de la setmana anirà en aquest sentit, per extreure conclusions del que passa i trobar solucions. Davant el CE Manresa, el cap de setmana, vol una altra imatge. I sobretot sumar els tres punts.
 
El que van poder veure els aficionats dissabte passat a l’Estadi Nacional va ser la versió dolenta del seu equip. «És el pitjor partit des de que estem al FC Andorra», exposa Ruiz. Es mostra molt crític amb la imatge mostrada, i per una derrota que finalment va ser per la mínima però que podria haver estat major si el rival hagués estat més encertat. «Va sortir tot malament. Vam ser incapaços d’encertar en les decisions que preníem, cometent masses errades», com la del gol. Però no tot s’ha de limitar a aquesta acció particular. Durant els noranta minuts les idees no van estar clares. A més, «després del gol va faltar paciència», que no va ajudar a poder realitzar amb determinació un canvi per arribar a remuntar. El rendiment va ser molt diferent al mostrat en els tres partits anteriors, sobretot a domicili: «He vist un FC Andorra fora de casa que no té absolutament res a veure amb el de dissabte».
 
Per això demana quelcom més als components de la plantilla. «Tenim un equip on hi ha jugadors que han de tirar del carro. Necessitem que facin més» per no trobar-se amb situacions com la del passat cap de setmana. Tots han de donar un pas endavant: «S’ha de ser molt més rigorós. Aquesta categoria et demana molta professionalitat». Ara és hora de fer pinya, «prendre nota i trobar sol·lucions». De tot se n’apren, també dels pitjors moments. «Aquesta jornada ha de servir d’experiència per veure com estem» en aquest inici de temporada. Ruiz recorda que «això no ha fet més que començar», no han de saltar les alarmes, però el que queda clar és que «no crec que estem en condicions de lluitar amb els de dalt», pel que la permanència es presenta com a únic objectiu a dia d’avui.
 
Preveu canvis en un futur proper per «competir al nivell de l’exigència que demana la categoria, que és alt». Això passa per «ser més pràctics i començar a defensar bé. És el que no hem demostrat fins ara», perquè en cada partit els tricolors han encaixat gols. La responsabilitat la tenen els que són sobre el terreny de joc per «defensar tots molt més junts. No pot ser que siguem un equip de defenses i davanters. Hem de ser tots solidaris. I el mateix demano també en les jugades d’atac». També s’ha de ser «més profunds i buscar desmarcades» per no ser previsius ofensivament. Ruiz considera que «tenim clar en el que hem de millorar. Tenir més agressivitat, contundència i posicionament en defensa». Són tres claus que han de servir per assolir la tant esperada primera victòria de la temporada. No aconseguir-la pot portar nerviosisme, però «més que ansietat per guanyar, el que tenim és preocupació pel que va passar contra la Jonquera».
 
Canvi de dates

El mes vinent la selecció finalitza la fase de classificció per a l’Eurocopa de França del 2016. El 10 d’octubre s’enfronta a Bèlgica i el 13 posa el punt i final davant Gal·les. Per aquest concepte l’FC Andorra ha demanat a la Federació Catalana de Futbol l’ajornament del matx de la sisena jornada, que està programat per al dia 11 contra la UD Molletense. El club està a l’espera de rebre la resposta de l’ens.
 
La gespa, un problema

L’aterratge a l’Estadi Nacional no és com s’esperaven. No només perquè en els dos partits disputats no s’ha pogut guanyar, amb un empat i una derrota, sinó perquè el terreny de joc no agrada. És evident que la gespa no presenta unes bones condicions, amb un cautxú que s’aixeca en cada bot de pilota o en qualsevol acció dels jugadors. «Volem tenir un joc combinatiu i la pilota no va ni neta ni ràpida», assegura Ruiz. El proper partit com a local, contra el Vic UEC, podrien jugar ja als camps de la Borda Mateu de Santa Coloma, si aquests ja estan finalitzats, a la vuitena jornada el 25 d’octubre. Amb el que va costar a l’entitat poder entrar a jugar a l’Estadi Nacional i resulta que aquest no compleix les expectatives, amb una gespa que desgasta el jugador, que no deixa córrer amb velocitat l’esfèrica, i que provoca bots no naturals. Les instal·lacions a Aixovall es troben en pèssimes condicions, però almenys «la pilota corria més i ens anava millor», admet. A Santa Coloma també serà així. La gespa artificial que s’hi ha col·locat sí que presenta les condicions adients.
 
Jordi Betriu pot ser el següent en convertir-se en jugador tricolor
 
La plantilla està oberta a incorporacions. Ruiz sempre ho ha tingut clar, i treballa per a que es produeixin fitxatges per reforçar-la el més aviat possible. El proper en confirmar-se pot ser Jordi Betriu, un jove extrem que prové del Lleida Esportiu B. El club ha demanat la seva cessió, que permetria guanyar en recursos ofensius.
 
Encara hi ha més necessitats a la plantilla. L’entrenador desitjaria tenir una incorporació més per posició, ja que a la plantilla encara es mantenen algunes mancances, com s’ha pogut demostrar en les quatre primeres jornades del campionat. El tècnic desitja un defensa experimentat, així com un migcampista que conegui la categoria i que faci moure l’equip sobre el camp. També un jugador vertical que permeti aportar perill amb la seva velocitat
 
Preocupa la situació de Marcus. El brasileny encara no té el trànsfer per poder jugar amb els tricolors, circumstància que encara no l’ha permès debutar. Aquest fet condiciona les convocatòries, ja que no pot comptar amb un jugador que entrena amb l’equip, però que no pot jugar. Des del club s’espera resoldre el cas ben aviat perquè no volen que la situació s’allargui.

PUBLICITAT
PUBLICITAT