PUBLICITAT

Andorra la Vella

Torna l’‘Andorra a Taula’ amb una trentena d’ofertes culinàries locals

Divendres s’engega la novena edició, que s’allargarà un mes

Per Marisa da Costa

Restauradors del Principat celebren la celebració de les jornades.
Restauradors del Principat celebren la celebració de les jornades. | Tony Lara
Des del tradicional trinxat, elaborat amb col i trumfes del país com a primer plat, fins a un exquisit caneló de codonyat amb mató del Cadí, beixamel de mores i xocolata blanca de postres. Són només dues de les opcions encabides en la trentena de menús degustació que des d’aquest mateix divendres, dia 8, i fins el proper 9 de novembre, es podrà gaudir amb la tornada de l’‘Andorra a Taula’. 
 
El portaveu de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Òscar Julián, va presentar ahir les novenes jornades gastronòmiques de cuina andorrana que l’associació organitza amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer l’àmbit culinari del Principat. 
 
Malgrat es tracti d’un esdeveniment que, celebrat des del 2011 s’ha anat consolidant no únicament entre els gormands del país sinó entre visitants que «agenden els seus festius tenint en consideració la celebració d’aquest esdeveniment», Julián va reconèixer témer que el canvi de dates pugui «perjudicar al número de menús». La proposició gastronòmica, que fins ara se celebrava el mes de novembre tot coincidint amb l’esdevinença de l’Andorra Shopping Festival, enguany s’avança al mes d’octubre. 
 
Òscar Julián també atribuïa la menor participació per part dels establiments a la promptitud amb què aquest any es va calendaritzar l’edició: «Una part important de la caiguda d’establiments ha estat pel canvi de dates». El portaveu de l’UHA, no obstant, confia en recuperar el nombre de participants d’edicions passades, així com també animar el sector de les parròquies d’Encamp i de Canillo, les dues úniques poblacions en les que aquesta tardor no arribarà l’‘Andorra aTaula’. Això no fa, per contra, que l’esdeveniment no sigui pres «amb ganes tant per part dels restauradors com dels clients». 
 
Cadascun dels 30 locals adherits a aquestes novenes jornades gastronòmiques ofereix un menú o menú degustació composats per cinc plats, des de l’aperitiu fins les postres, passant per primers, segons, tercers i quarts plats. Els preus dels àpats, d’altra banda, oscil·len entre els 20 i els 30 euros. D’aquesta manera es potencia un oferta culinària «excepcional» a un cost accessible i atraient per al ciutadà.
 
Si bé es va vetllar per primar l’ús de productes autòctons i de temporada a l’hora de confeccionar els menús, els especialistes gastronòmics van eixamplar el ventall per tal d’evitar «ser repetitius». Amb tot, aquestes jornades suposen «un esforç notori» per potenciar la cuina andorrana. 
Els restauradors participants de la iniciativa es van mostrar satisfets amb la iniciativa, tot esperant que doni una empenta a l’àmbit gastronòmic «en una temporada més fluixa» i que els esforços esmerçats en la difusió de l’acte donin els seus fruits.
PUBLICITAT
PUBLICITAT