PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sansa, Montés i Pons, noves cares del Tribunal de Comptes

El grup liberal proposa la darrera candidata per a constituir l’òrgan

Per Marisa da Costa

La subsíndica general, Mònica Bonell, durant la compareixença posterior a la Junta de Presidents celebrada ahir al Consell General.
La subsíndica general, Mònica Bonell, durant la compareixença posterior a la Junta de Presidents celebrada ahir al Consell General. | Tony Lara
Amb la proposició de Montserrat Montés –per part del grup parlamentari liberal– com a candidata per a formar l’equip que els propers sis anys ha de constituir el Tribunal de Comptes, es dóna per clausurada l’arrossegada necessitat de renovar-ne la composició, ja recalcada durant la darrera legislatura. La de Montés, posada ahir sobre la taula per part dels consellers liberals, era la proposició que la Junta de Presidents reunida ahir esperava per a poder procedir a nomenar els membres d’aquest òrgan, després que es decidís mantenir una configuració sustentada en tres persones i que de preferència s’optés per la permanència d’una d’elles, amb l’objectiu de donar continuïtat a la tasca que es remolca així com preserva l’experiència dels professionals. 
 
Francesc Pons serà la figura sobre qui recaigui l’aport d’experiència. Proposat per l’agrupació demòcrata, serà qui substitueixi Carles Santacreu al capdavant de l’ens. La subsíndica general, Mònica Bonell, va destacar, durant la compareixença posterior a la Junta de Presidents desenvolupada la tarda d’ahir al Consell General, la importància de mantenir un dels membres «per assegurar-ne la sostenibilitat». Proposat pel grup minoritari al Consell, Carles Sansa tanca la composició d’un Tribunal de Comptes caracteritzada per formar-se per perfils tècnics. Segons el calendari proposat durant la trobada de Presidents i comunicat ahir per Bonell, es preveu votar el nomenament el proper dia 22 en el sí del Consell.
 
A banda de les candidatures per a renovar el Tribunal de comptes, la Junta celebrada ahir es va fer efectiu el nomenament dels membres de la Junta Electoral. La subsíndica va indicar que els seleccionats hauran de jurar el seu càrrec abans no es desenvolupin les eleccions comunals, però encara es desconeix la data prevista per a tal esdeveniment.
 
Per part del grup parlamentari mixt, Serni Pol i Joaquim Dolsa ostentaran els càrrecs de titular i suplent, respectivament. Eva López serà la titular, triada pels liberals, mentre que joana Mañas actuarà com a suplent. Per últim, des de l’agrupació demòcrata va nomenar-se Jean Michel Rascagneres de titular i Meritxell Verdú com a suplen, tal com ja s’havia informat en l’anterior concecussió de la reunió de Presidents.
 
Mònica Bonell també va indicar, durant la roda de premsa oferida ahir, la data pel proper Consell General dels Joves. La catorzena edició tindrà lloc, segons el pactat, el dia 16 de març de l’any vinent. El 15 de gener, abans no es desenvolupi la trobada, els participants hauran de lliurar les proposicions de llei pactades.
 
Compliment del temps normatiu/ La subsíndica general va traslladar la petició que Vicenç Mateu, síndic general, al seu temps va trametre als consellers generals dels tres grups parlamentaris per tal que respectin, durant la propera sessió de control, els temps marcats reglamentàriament. Així, la Junta de Presidents passada Mateu ja convidava els parlamentaris a cenyir-se als seus temps, per tal d’afavorir sessions més àgils i menys feixugues. Durant la Junta celebrada ahir es va reiterar la necessitat d’adaptar-se als moments cedits per a les preguntes i rèpliques, per tal d’evitar que la jornada s’allargui i acomplir amb la normativa. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT