PUBLICITAT

Ordino

Ordino promou els tallers de didàctica matemàtica

Una cinquantena d’ensenyants del país participen a la jornada

Per EL PERIÒDIC

Façana principal de l’Escola Andorrana d’Ordino.
Façana principal de l’Escola Andorrana d’Ordino. | TONY LARA
L’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Ordino acollirà, aquest diumenge, la 5a Jornada de formació i innovació matemàtica organitzada pel grup de treball de matemàtiques a+a+ Rosa Sensat.
 
D’aquesta manera, el proper diumenge 11 d’octubre es desenvoluparan un seguit de tallers de didàctica de les matemàtiques a maternal, primera i segona ensenyança, i hi participaran al voltant de 70 ensenyants, entre els quals hi haurà una cinquantena del país. En el marc de la Jornada, el dilluns 12 d’octubre, els ensenyants del grup a+a+ visitaran alguns centres de l’Escola Andorrana, ja que tenen interès en conèixer de primera mà aquest sistema educatiu i la renovació metodològica que s’hi està duent a terme.
El grup de treball a+a+ se centra en utilitzar les matemàtiques com un recurs d’innovació i transformació educativa, així com també tenir-la present com a eina de formació personal i social vers una mentalitat crítica i democràtica. 
 
A través d’aquesta reflexió es vol potenciar el canvi conceptual de la matemàtica (aprofundint en una metodologia més activa, vivencial i lúdica) i el procés metodològic i didàctic del seu aprenentatge, tot treballant des d’un enfocament interdisciplinari. GAM21 és un espai de reflexió pedagògica obert a tothom que hi vulgui participar, «dins un marc de tolerància i pluralitat». Es manifesta com un grup independent de professionals de l’educació que vol compartir experiències educatives, construir coneixement compartit, crear cultura educativa social, construir un discurs socioeducatiu alternatiu i fomentar plataformes digitals d’intercanvi. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT