PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BC Andorra: Preparats per competir

El MoraBanc debuta contra el Bilbao amb el convenciment de sumar el primer triomf

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors del MoraBanc surten a la pista per exercitar-se en un entrenament.
Els jugadors del MoraBanc surten a la pista per exercitar-se en un entrenament. | Tony Lara
Arriba el moment de la veritat. Després d’un mes i mig de pretemporada, el BC MoraBanc Andorra inicia la seva segona temporada a l’ACB. Les sensacions són bones del que es pot arribar a fer, acompanyat de les paraules dels components de la plantilla, que es mostren ambiciosos. El primer capítol d’aquesta història es produeix diumenge, amb la visita del Dominion Bilbao Basket al poliesportiu d’Andorra (19.00 hores).
 
L’equip arriba bé a aquesta primera cita. «Estic content com ha treballat l’equip aquesta pretemporada. No hi ha hagut lesions que hagin trencat el ritme», afirma l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, exposant també que «arribem en condicions perquè en el primer dia poguem competir a bon nivell». Una de les claus del nou projecte és «la base de jugadors que mantenim de l’any passat», que sumat a que les cares noves han tingut una «adaptació prou bona», permet encarar amb optimisme aquest inici de curs. Però el tècnic és prudent: «Hem de jugar 34 jornades. Evidentment en el primer partit tots tenim il·lusió i ganes per guanyar-lo».
 
Davant es trobaran a un Bilbao «molt perillós», que «el seu nucli dur és el mateix. És el que els fa temibles i poderosos». Ha perdut jugadors importants com Colom, Marko Todorovic i Williams, però ha pogut mantenir una columna vertebral amb Mumbrú, Raúl López, Hervelle i Bertrans. Tenen experiència a la competició, «el coneixement del que és jugar en aquesta lliga» i a més «guanyen en amenaça exterior» amb les incorporacions de Hannah i Suárez. Bogris, exjugador del MoraBanc, és una altra de les incorporacions, al que se li sumen James i Ruoff. Per a la temporada Peñarroya confia que l’equip es mostri consistent. «Per ser un bon equip has de ser-ho en molts aspectes del joc. Més que ser un bon equip en defensa has de ser sòlid. Quan arriben els moments importants no donar concessions. Aquesta és una lliga que et castiga molt. Si vam aprendre alguna cosa l’any passat, sense ser un mal equip defensiu, és que si no ets sòlid en els moments importants se t’escapen els partits», remarca.
 
La plantilla, pel que ha exposat els darrers dies, està plena de confiança en el que es pot arribar a fer. «Tenim l’ambició de fer les coses bé», assenyala el capità, Víctor Sada, remarcant que «la gent està ben mentalitzada. Sabem qui som i que podem fer. Tenim un grup més expert». El base català assegura que aniran amb la «mentalitat del partit a partit» per no pensar gaire més enllà. L’equip es troba a «un bon nivell. No al màxim perquè aquest el trobes competint setmana a setmana» i «ens queda molt per créixer». Considera que aquesta temporada «el salt qualitatiu el podem fer en defensa».
 
Doble homenatge

A la mitja part del partit el club farà un homenatge a dos ex jugadors que el passat estiu van retirar-se, Dani Marin i Xavi Galera. Les últimes temporades van jugar al sènior B. Marín va ser 18 anys a l’entitat i va aconseguir la xifra rècord de 7 ascensos, entre el primer i el segon equip. Galera en va assolir cinc.
PUBLICITAT
PUBLICITAT