PUBLICITAT

Andorra La Vella

4% més de quotes temporals

En total es donaran 3.160 autoritzacions per a les diferents activitats laborals d’aquest proper hivern

Per ESTEFANIA GRACIA

Jordi Cinca, Xavier Espot i Jesús Guardiet, ahir.
Jordi Cinca, Xavier Espot i Jesús Guardiet, ahir. | TONY LARA
El Consell de Ministres va aprovar ahir les quotes d’autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern així com la quota prorrogable de l’octubre del 2015 a l’abril del 2016. Pel que fa a les quotes de temporada, s’han ampliat un 3,94%, és a dir, gairebé un 4%. Un fet força positiu, ja que l’any passat no hi va haver augment i feia anys que les quotes de temporada no feien més que baixar. Aquest increment, segons va comentar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, és per tal d’adaptar-se a les necessitats del mercat, «i tenint en compte el consum que es va fer de les quotes durant la passada temporada d’hivern».
 
Així, el Govern preveu donar  3.160 autoritzacions per a les diferents activitats de temporada. Repartint-ne el total de la següent manera: 1.710 per a establiments hotelers, 815 per a estacions d’esquí, 340 per a hotels de pistes, 50 per a agències de viatge, 230 per a comerços de lloguer d’esquí i 15 per al comerç al detall.
 
 A més, en tots els casos, s’ampliarà la possibilitat d’incrementar la quota temporal, que era d’entre el 10 i el 20% segons el sector, i ara es podrà incrementar fins a un 30% en funció de la demanda. 
D’altra banda, en relació a les quotes prorrogables, s’incrementaran en un 46,7% respecte l’any passat, «ja que s’ha adaptat la quota a les demandes del teixit empresarial», va remarcar Espot. Així doncs, per aquesta nova temporada d’hivern s’han aprovat un total de 413 noves autoritzacions. Aquestes aniran dirigides al personal directiu, tècnics i professionals científics i intel·lectuals, tècnics i professionals de suport, esportistes professionals, caps de cuina i menjador, auxiliars d’infermeria i assistents domiciliaris, igual que en la temporada anterior.
 
Altres punts destacats / De la mateixa manera, durant el Consell de Ministres d’ahir, es va aprovar un conveni marc –de col·laboració en matèria d’energia, contaminació atmosfèrica, gestió de l’aigua, canvi climàtic i altres temàtiques d’interès comú– entre el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra. Tantmateix, es va aprovar la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia (POUP) presentat pel Comú de Sant Julià de Lòria.
 
D’altra banda, el Consell de Ministres va licitar la Fase 1 i Fase 2 de les obres d’integració i paisatgística a la GG1 des de la frontera del riu Runer fins a l’encreuament d’accés a l’EDAR Sud, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. On es preveu millorar aspectes com l’enllumenat, les voravies i l’enjardinament de les rotondes, entre altres aspectes, en un termini d’obres de 24 setmanes. 
 
Per últim, ahir es va decidir licitar els treballs de conservació, posada en valor i rehabilitació de l’Hotel Rosaleda. El projecte es realitzarà en dues fases i el terminis d’execució és de 30 mesos. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT