PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Peñarroya demana un major grau d’intensitat als seus jugadors

Peñarroya demana un major grau d’intensitat als seus jugadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan Peñarroya marxa decebut de la derrota davant el Dominion Bilbao Basket a la primera jornada.
Joan Peñarroya marxa decebut de la derrota davant el Dominion Bilbao Basket a la primera jornada. | Tony Lara
Les alarmes de moment no salten, però no treu que la situació preocupi. I força. El BC MoraBanc Andorra, que aquesta temporada volia fer un pas endavant en les seves aspiracions, s’està quedant enrera. Només fa un mes que la Lliga Endesa es va posar en marxa, són quatre partits, però les sensacions que hi ha a la pista no són bones. Jugadors, entrenador i directiva també han posat sobre la taula el seu malestar perquè les coses no surten com voldrien. El tècnic, Joan Peñarroya, prova de posar fil a l’agulla, però no se n’ensurt i demana als seus pujar la intensitat.
 
«El que transmetem en els últims partits està lluny del que podem transmetre a nivell d’energia i tensió», afirma Peñarroya. Veu carències en aquest començament de temporada. Pensava que l’equip a aquestes alçades estaria millor. Una situació de la que «ens hem de responsabilitzar tots». No mira cap a una altra banda, perquè «per a que l’equip rendeixi, necessitem que tots els que formen l’equip rendim al millor nivell possible dins les nostres possibilitats» i «aquesta premisa no l’estem complint com ens agradaria. Estem per sota del nostre rendiment individual i això es reflecteix en moltes situacions de l’equip». Els darrers dies «ho hem parlat», per tractar de trobar solucions. I és que l’aportació de tots ha de portar el bé comú: «Cadascú s’ha de responsabilitzar en la part que li toqui per tenir aquesta millora. Si tots tenim una millora individual l’equip funcionarà molt millor».
 
No guanyar afecta. «Hem d’estar tocats perquè hem perdut tres partits i tenim la sensació que en els dos últims podríem haver estat molt millor», assegura el tècnic. A la pista del Montakit Fuenlabrada, tot i que «veníem d’una setmana que havíem treballat molt bé», des d’un bon començament ja es va comprovar que quelcom no rutllava com s’havia preparat. «No estic content pel partit que fem, per la resposta que donem d’inici després d’una setmana bona. Estem per sota del que ens hem d’exigir», però tot i així el MoraBanc va tenir les seves opcions de victòria. Va arribar a perdre de tretze, però al final va llançar dos triples que el podrien haver portat al triomf, pel que «no estem tant malament». Defensivament «acabem molt més sòlids» de com havien començat, i en atac va ser on van estar pitjor. El plantejament del contrari va tenir-hi molt a veure. «L’agressivitat del rival, que juga molt amb el contacte, ens treu de les nostres situacions d’atac i això ens genera dubtes», fet que va provocar una gran pèrdua de pilotes. Al primer període en van ser 9.
 
El grup està centrat en millorar la situació, en el que «és tangible, que es veu. Les estadístiques i els números, en el qual també tenim un marge de millora força important si fas l’anàlisi. I en el que no es veu tant però que fa que els equips funcionin». No serà un camí curt i «hem d’estar serens i seguir treballant i confiant amb les coses que fem, perquè a la que millorem aquestes situacions que hem parlat segur que ens anirà molt millor». També marcarà la línia «tenir una continuïtat a nivell físic que en les últimes setmanes no estem tenint. Amb el treball i la responsabilitat individual de cadascú en trobar aquesta millora farà que l’equip comenci a guanyar partits». A pesar que no estan passant pel millor moment, fa ser optimista ja que  «l’equip no s’ha desfet, ha competit sempre» en cada matx i en més d’un «ha arribat amb opcions» al final per aconseguir la victòria.
 
Només fa un mes que va iniciar-se la Lliga Endesa, i les sensacions són molt diferents a les que es mantenien durant la pretemporada pels resultats i el joc mostrat llavors, en una situació similar a la que es va viure l’any passat. Aquesta és una circumstància que es produeix perquè «els equips estan en construcció. Vam donar un to millor que molts dels rivals amb els que vam jugar i ara aquest to no l’hem tingut. Vam tenir una pretemporada en la qual el treball va ser bo i no vam tenir contratemps. Des de que ha començat la Lliga n’hem tingut cada setmana. Això no és excusa perquè això passa sempre en tots els equips. Totes aquestes situacions fa que ens falti aquest punt de rendiment».
 
els nous han de donar més / Les culpes del que succeeix va en tots sentits, des de la banqueta als que juguen. I part d’aquesta és dels que van arribar el passat estiu. De Giorgi Shermadini, Shawn Jones, Daniel Clark i Sergi Pino se n’espera més. El seu rendiment «va a dies», però els hi queda recorregut. «Els jugadors estan treballant bé, s’han adaptat bé a l’equip i la forma de treballar i el país. Però sí que és cert que ells mateixos i tots esperem que el rendiment sigui millor». A qui perdona més el tècnic és a Jones, l’únic dels importants que no tenia experiència ni a Europa ni l’ACB. «Està fent el procés d’adaptació que li toca», i de la resta, «esperem una millora».
 
Sada no està bé

L’encarregat de dirigir el joc de l’equip, Víctor Sada, està tenint problemes físics de forma continuada. El seu paper a Fuenlabrada va ser testimonial precisament per aquest motiu i les dues últimes setmanes quasi no ha pogut entrenar amb els companys. És dubte fins al darrer moment per jugar aquest cap de setmana al patir una entorsis del turmell dret, amb una lesió de grau 1 del múscul pedi. El seu estat està condicionant al grup. «És un jugador important, vital, i està clar que no està podem rendir al nivell que l’equip necessita i ho sap», assegura Peñarroya. Aquesta situació «és evident que per a nosaltres és un problema,  i com tots, és un jugador que a veure si troba la continuïtat i pot donar molt més per a que l’equip guanyi».
 
El Barça, pròxim repte

I amb tot això diumenge visita el poliesportiu d’Andorra l’FC Barcelona Lassa. Un dels grans de la Lliga Endesa i d’Europa, i que aquest curs s’ha reforçat a consciència després d’una temporada on no va estar bé. El poder físic que té, a més de la qualitat dels seus jugadors, fa que sigui un rival més que temible. És el líder, amb els quatre partits que es porten disputats guanyats. El Laboral Kutxa Baskònia i el Valencia Basket són els únics que de moment li segueixen el ritme. Des de que va començar a rodar el nou projecte ja suma dos títols. El primer, la Lliga Catalana, on es va imposar precisament al MoraBanc, en una final on els andorrans van deixar escapar la victòria i el títol a l’últim quart. Posteriorment es va adjudicar la Supercopa ACB. «Si som capaços de fer un bon partit tindrem opcions, però juguem contra un equip que ha perdut un partit en 20 o 21» que porta disputats des de la pretemporada, tant en amistosos com en competició oficial. L’equip se centra en preparar a consciència aquest enfrontament, i bàsicament «pensar en nosaltres» més que en els blaugranes, perquè com queda demostrat, hi ha feina a fer per arribar allí on vol l’entrenador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT