PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes compta poder continuar amb Suzuki la pròxima temporada

Després d’una temporada en sense competir a causa d’una lesió, afronta el final de la seva recuperació

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan Vinyes, dins l’habitacle del Suzuki Swift 1.600, que l’any vinent vol seguir portant.
Joan Vinyes, dins l’habitacle del Suzuki Swift 1.600, que l’any vinent vol seguir portant. | Fotoesport
Es troba en el tram final de la seva recuperació. Joan Vinyes ja veu la llum, perquè per culpa d’una lesió s’ha quedat tota la temporada en blanc, sense poder competir. I mentre veu el final del llarg túnel que ha hagut de superar, pensa en el futur més immediat i en tornar a córrer el 2016. I fer-ho de nou amb Suzuki.
 
El 10 de març és una data que la té al cap. Va patir una caiguda esquiant que li va afectar als nervis del braç dret. La recuperació és lenta, fins que la zona compromesa no comencés a activar-se. Així li van dir els metges des d’un inici, pel que en cap moment es va posar un període per recuperar-se ni per tornar a agafar un volant per competir. El tractament està donant els seus fruits i, ara sí, els facultatius li donen un termini. «De dos a quatre mesos ja estaré recuperat», exposa Vinyes, exposant que «tot se m’ha activat, i estic treballant el moviment i la musculatura per estar com sempre».
 
Fa setmanes que tenia coll amunt que aquest 2015 no correria. Per aquest motiu té al cap ja la pròxima temporada, on vol seguir centrat al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. I fer-ho amb la marca japonesa. «A Suzuki volen que segueixi», assegura, i ell també vol també continuar-hi relacionat. Destaca que des del primer instant que es va confirmar la lesió «s’han portat molt bé amb mi, s’han preocupat en tot moment pel meu estat i tenen ganes que torni». També existeix la possibilitat, com altres temporades, que combini els ral·lis amb els circuits.
 
Durant tots els mesos de tractament i fisios es va posar l’objectiu de «recuperar-me per estar bé l’any vinent». No veure el final és complicat. «S’ha de ser molt fort. Són lesions llargues i els metges no t’asseguren res. És dur, però de tot se n’apren i o t’enfonses o et fas fort». En tot moment «la meva prioritat és estar bé». Aquest any es queda sense competir, un fet que mai li havia succeït des de que es va iniciar en el món de les carreres: «Mai havia estat tot una temporada aturat. Des dels divuit anys que corro i no havia estat en blanc tot un any».
 
Carchat serà a Gal·les

Podrà concloure el Mundial. Joan Carchat participarà la setmana vinent en la darrera prova del calendari, el Ral·li de Gal·les. No podrà aportar els 20.000 euros necessaris, però sí una part d’aquests. Treballa per poder-los aconseguir. En aquesta darrera cita gastarà el darrer cartutx per poder-se proclamar campió de la categoria Producció. «Sóc conscient que és molt complicat. Hem de fer la nostra cursa i ser primers. Del que passi per darrera no hi podem fer res», afirma Carchat.
 
Bercianos torna a competir en un ral·li tres anys després
 
Trobava a faltar la competició. Àlex Bercianos, tres anys després d’haver participat en un ral·li per últim cop, dissabte torna a posar-se al volant per prendre part al Ral·li Torrefeta-Florejacs, del Campionat de Catalunya de terra. Ho farà amb un Seat Ibiza, propietat de Toni Riba, vocal al consell directiu de l’Automòbil Club d’Andorra, i que l’ha animat per a que torni a competir. «Em venia molt de gust», admet Bercianos, que participarà en la categoria de dues rodes motrius. En aquest retorn no es posa objectius exigents: «Primer de tot vull veure com estic. Tècnicament no t’espatlles, però no tinc ritme de competició i això es nota». Vol agafar sensacions i «treure un resultat acceptable». Com a copilot té a Xevi Moreno, que compta amb una llarga experiència. És l’habitual de Joel Guerrero i ve de fer el Ral·li Catalunya-Costa Daurada del Mundial. Es dóna la circumstància que el Seat Ibiza que portarà el coneix bé, perquè el va tenir com a rival el 2010 quan participava al Campionat d’Espanya. Llavors el conduïa Jordi Nualart. Sobre l’opció de tornar als ral·lis amb un programa sencer, no es pronuncia:  «Tornem a competir i això és l’important. De moment faré aquest ral·li. Després, no ho sé».
PUBLICITAT
PUBLICITAT