Estrena triomfant

En el primer partit a la Borda Mateu, l’FC Andorra es mostra superior al rival i està encertat de cara a gol

Per JOAN JOSEP BLASCO

La defensa de l’Escala va haver de fer esforços per frenar les arribades de Sebas. | J.J.B.
Una victòria convincent va ser la millor estrena de l’FC Andorra a la Borda Mateu. Es va imposar amb autoritat a l’FC L’Escala (4-1). Són tres punts  que li permet sortir dels llocs de descens directe.

Els tricolors van portar de seguida la iniciativa i amb un Ludo molt actiu, s’acostaven a la porteria rival. Al quart d’hora una assistència de Riera entre línies deixava a Ludo encarant al porter en solitari i marcant. Però l’alegria només va durar quatre minuts. El temps que va tardar Soler en fer l’empat. Tot tornava a començar. Ludo i Ferré ho intentaven de fora l’àrea però Blanquera no tenia problemes per atrapar l’esfèrica. Faltava profunditat en els dos costats i a prop d’arribar al descans els empordanesos erraven una ocasió clara per marxar amb avantatge. A la sortida d’un córner Negre, tot sol i amb tot per marcar, enviava la pilota als núvols. Qui no va desaprofitar l’ocasió va ser Sebas al darrer minut. Marcava de falta directa.

Betriu era la novetat en la tornada dels vestidors, efectuant el seu debut. Per les dues bandes va portar velocitat i desequilibri. En la represa el joc dels tricolors va millorar, aprofitant que la gespa estava més ràpida. L’Escala no va fer gaire cosa. Cisteró enviava la pilota prop del pal en una falta i al 63 després d’una llarga jugada de combinació Victor Hugo assistia a Arturo per a que fes el tercer. El partit es posava molt de cara i els tricolors el van saber controlar en tot moment. Riera desaprofitava poc després un u contra u amb Blanquera que hagués significat la sentència. Aquesta arribava quasi a la fi del temps reglamentari en un córner. La rematada de cap d’Àlex acabava al fons de la xarxa.

Després del matx l’entrenador, Justo Ruiz, es mostrava satisfet perquè «per fi guanyem un partit amb solvència i sent molt superiors». Sobretot destacava els segons 45 minuts del seu equip: «A la segona part hem jugat un futbol que s’apropa bastant al que aquest equip té, tenir la pilota, triangular i ser més verticals als últims metres». El problema amb el gol d’anteriors jornades, quan s’erraven ocasió rera ocasió, aquesta vegada es va solventar. «Quan un equip fa quatre gols reforça el plantejament ofensiu», remarcava. Betriu debutava i es va mostrar «desequilibrant. És un jugador que suma».