PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Whatsapps anònims, concursos falsos: pur ‘spam’ telefònic

Alguns usuaris avisen la Policia que reben missatges de diferents números de telèfons i amb prefixes distints

Per EL PERIÒDIC

Una usuària del seu telèfon mòbil.
Una usuària del seu telèfon mòbil. | TONY LARA
Els spams són més que habituals en un correu electrònic si un no té una defensa adequada instal·lada en el seu dispositiu. Però el que està augmentant, especialment en els últims dies, és una invasió de missatges de concursos, publicitats i diferents accions, a través del mòbil i en concret a través de l’aplicació Whatsapp. 
 
La Policia és al corrent, perquè han estat nombroses les trucades que ha rebut el cos policial els últims dies. En un dels casos, per exemple, s’ha rebut el mateix missatge des de diferents números de mòbil, el que va fer sospitar a la persona afectada. En tot cas, el que es recomana des de la Policia és no obrir aquests missatges i esborrar-los, tot i que en principi no són més que reclams publicitaris. Els textos, en els casos dels últims dies, estan escrits en francès, i els diferents números contenen distints prefixes.
 
La Policia no en té constància, per això, de cap denúncia en aquest sentit, sinó que el que han fet fins al moment alguns ciutadans és trucar per demanar informació al respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT