FC Andorra: Sense ànima al camp

L’FC Andorra presenta una imatge molt preocupant davant el Lloret, que significa la segona derrota seguida

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pau inicia jugada en atac amb un jugador del Lloret pressionant-lo.
Pau inicia jugada en atac amb un jugador del Lloret pressionant-lo. | J.J.B.
L’ambient gèlid que es vivia d’inici per les condicions meteorològiques es va multiplicar al final del partit. Perquè l’FC Andorra va presentar una imatge molt pobre, la pitjor de la temporada. El CF Lloret va necessitar fer ben poc per endur-se els tres punts (1-2), perquè els tricolors en cap moment van mostrar-se amb la suficient voluntat com per guanyar l’enfrontament. Aquesta és la segon derrota consecutiva.

El andorrans van trobar-se amb un primer cop ben aviat. I que demostra com es va desenvolupar el matx. Una centrada de Ros per l’esquerra no la podien aprofitar ni Caballero ni Majó, però sí Aparicio, que apareixia al segon pal per marcar a plaer. Tot feia presagiar que arribaria la reacció local, però aquesta no es va produir. Els tricolors van dominar, tenint en control de la pilota, però faltaven idees. I mentrestant el conjunt de la Selva es dedicava a perdre el màxim temps possible. Fins al tram final de la primera part no van arribar les primeres ocasions. En la sortida d’un córner, Arturo enviava una pilota massa alta a la frontal de l’àrea petita quan ho tenia tot a favor per marcar. Sebas, en un llançament d’una falta, enviava l’esfèrica fregant el travesser. I al darrer minut el Lloret feia el segon. Un altre cop Ros per l’esquerra centrava i Aparicio, llançant-se al terra, marcava.

El partit estava francament complicat pel que s’havia pogut veure en la primera part. S’esperava un FC Andorra que sortiria a mossegar i provar de capgirar el marcador, mostrant una imatge molt millor del que havia fet fins llavors, recordant la que havia exhibit fa només dues setmanes davant l’FC L’Escala. Però tot això no va arribar i el rival podria haver ampliat diferències en més d’una ocasió, aprofitant les continues errades dels locals, que donava masses facilitats al darrera. A més, va faltar joc col·lectiu, amb jugadors que feien la guerra pel seu compte. No hi havia esperit de lluita.

Pol evitava el tercer gol català amb una rematada de Majó. Les coses encara es complicaven més amb l’expulsió de Font en veure la segona targeta groga. Els tricolors jugaven amb una defensa de tres per tenir més efectius a dalt, però al darrera van patir. El Lloret pressionava la sortida de pilota. Pol va tornar a aparèixer per salvar dos u contra u, d’Àlex i Huerta. A l’altra porteria no passava absolutament res. No s’arribava. Passaven els minuts i no remataven. Al tram final només hi van haver dos xuts innocents de Ferré i Riera. Al 85 Ros era expulsat i al 89 Ludo feia l’empat, amb un cop de cap aprofitant l’assistència de Pau. Ja no quedava temps per a res més. El fort vent que bufava es va endur les esperances d’intentar equilibrar el marcador a la desesperada.

Després del partit l’entrenador de l’FC Andorra, Justo Ruiz, se’l veia visiblement decebut pel que s’havia viscut al camp. «És el pitjor partit de la temporada amb molta diferència», no dubtava en afirmar, perquè el Lloret va ser «un equip que sense demostrar gaire cosa li hem facilitat moltíssim la feina». Es queda amb una «sensació d’impotència», sobretot pel que va succeir en la segona part, quan s’esperava un FC Andorra agressiu i va ser tot el contrari. Fins i tot des de la banqueta «no enteníem el que passava». No hi havia esperit competitiu. «Hi ha hagut falta d’ambició i actitud. Estic molt preocupat», ja que «hem estat un equip sense ànima ni ganes de jugar». Es queda amb una «sensació que no he tingut mai en els quatre anys que porto dirigint l’equip. Estic molt trist». Aquesta setmana hi haurà converses amb el vestidor per trobar l’origen del problema i reaccionar per sortir de les posicions de descens en les que es troben.